Работата по създаването на център за разпределение и търговия с

...
Работата по създаването на център за разпределение и търговия с
Коментари Харесай

Турция е почти готова със своя газов хъб

Работата по основаването на център за систематизиране и търговия с природен газ в Турция е към своя край, оповестява Анадолската организация, цитирайки министъра на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез.

Готвим се да правим първата комерсиална интервенция тази година “, сподели министърът.

Според Дьонмез полемики по тематиката за комерсиалния газов хъб са извършени с редица страни. „ Представителите на всички страни, с които обсъждахме този въпрос, обявиха готовността си да поддържат плана за турски хъб “.

Докато правим инфраструктурните работи, с цел да подсигуряваме личната си сигурност на доставките през последните години, се придвижваме към точка, в която ще пренасяме газ към европейските страни и по-късно ще търгуваме с газ. Направихме и съответните договаряния с представителите на страните, които вземат участие тук. Длъжностните лица, с които се срещнахме, обявиха, че ще поддържат този план. Достигнахме финалната точка в напъните си да създадем център за дистрибуция и търговски център в Турция “.

Министърът означи, че обезпечаването на енергийна сигурност остава приоритет за Турция. „ Формирано е общо мнение за удвояване на доставките по TANAP. Работата в тази тенденция продължава. Това допуска и увеличение на добива на газ през идващите 3-4 години, което сигурно ще способства за енергийната сигурност както на Турция, по този начин и на Европа. “
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетингазов хъб Турция Фатих Дьонмез ПоследниНай-четениЕнергетика 24 Турция е съвсем подготвена със своя газов хъб Бюджет и финанси 272 Moody’s предвижда, че България ще се забави с приемането на еврото Политика 176 Европейски Съюз ще сложи ценови таван и на съветския дизел Хай-тек 924 Новата фикс идея на софтуерните колоси Накратко 4787 Вечерни вести: Спирачка за жилищното строителство; Разруха след кабинета „ Петков “ Пазар на труда 1092 Невиждана от 53 години безработица в Съединени американски щати вещае главоболия Регулации 284 Рисковете от ChatGPT ще форсират законодателни промени в Европейски Съюз Европари 452 Български компании могат да получат до 1 млн. лева за ново съоръжение Бюджет и финанси 164 Правителството утвърди сметката за изборите Компании 1176 Канадци купуват българската компания за рандеман на злато Eastern Resources Компании 8824 Собственикът на ДСК придобива още една банка в района Компании 7310 Dronamics подписа контракт за произвеждане на безпилотните си дронове Бюджет и финанси 5904 Предизборно депутатите направиха минималната заплата 50% от междинната Финанси 4856 Ерата на лесните пари свърши и ще боли Накратко 4787 Вечерни вести: Спирачка за жилищното строителство; Разруха след кабинета „ Петков “ Политика 2705 Разруха и свободно рухване – наследството на кабинета „ Петков “ Компании 2570 Дантеленият бизнес и Славина, която съживява пропуснат поминък Енергетика 2534 Радев и Вучич дадоха старт на градежа на газовата връзка със Сърбия Политика 2237 Как България да настигне междинните европейски приходи за 15 години Компании 1596 eMAG уголемява бизнеса с нов логистичен хъб за 100 млн. евро Всички новиниОще от ЕнергетикаВиж всички
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР