Работата по Сън в лятна нощ на Шекспир бе едно

...
Работата по Сън в лятна нощ на Шекспир бе едно
Коментари Харесай

Диригент Ганчо Ганчев: Работата по мюзикъла Сън в лятна нощ бе огромно предизвикателство

" Работата по " Сън в лятна нощ " на Шекспир бе едно голямо предизвикателство. Репетирахме повече от 3 месеца преди премиерата ". Това съобщи диригентът Ганчо Ганчев, който е и началник на Варненската детско-юношеска опера при ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна.

" На младежите им би трябвало време да премислят текста. За тях този словоред и стихотворна форма са непознати. Задачата не беше лесна, само че те се оправиха прелестно и им беше извънредно забавно. Играят това неповторимо произведение на Шекспир на драго сърце и голям жар ", сподели още Ганчев.

Премиерното концертно осъществяване на мюзикъла " Сън в лятна нощ " беше през 2018 година Продукцията е резултат от партньорството сред Общински детски комплекс, Държавна опера Варна  и фондация " Нова концепция “. Либретото и постановката са дело на Костадин Бандутов, а музиката е на проф. Христо Йоцов. В представлението вземат участие повече от 40 ученици на Варненската детско-юношеска опера.

Публиката още веднъж ще може да се срещне с героите от " Сън в лятна нощ " на 5 февруари от 19 ч.  на сцената на Държавна опера Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР