Работата по проектирането на системата "Клиърспейс-1" за събиране на космически

...
Работата по проектирането на системата "Клиърспейс-1" за събиране на космически
Коментари Харесай

ЕКА разработва система за събиране на космически боклук

Работата по проектирането на системата "Клиърспейс-1 " за събиране на галактически отпадък стартира в Европа през лятото, заяви пред ТАСС непрекъснатият представител на Европейската галактическа организация (ЕКА) в Русия Рене Пишел.

"Техническите действия по плана започнаха през юли 2020 година със взаимни съвещания на експерти от ЕКА и "Клиърспейс ", планиране на системата, работа по полетния сегмент и така нататък ", сподели Пишел, представен от Българска телеграфна агенция.

Подписването на контракт за разработка е планувано за ноември тази година. то трябваше да се състои през лятото, само че бе отсрочено поради пандемията. Конкурсът за основаване на уред завоюва частен консорциум, ръководен от "КлиърСпейс ", дъщерна компания на Федералното политехническо учебно заведение в Лозана, Швейцария. В консорциума вземат участие и фирмите "Еърбъс ", О Ха Бе, "Деймос " и други

Апаратът ще има за задача да извежда от орбита изведените от приложимост спътници и огромни парчета галактически боклуци, които могат да бъдат евентуална опасност. Той ще дефинира ситуацията на орбиталните обекти благодарение на сензори, след което ще се приближава до тях и ще ги улавя благодарение на четири роботизирани ръце.

Първият обект, който е планувано да бъде уловен от бъдещата система е адаптор ВЕСПА, употребен в ракетата "Вега " през 2013 година Сега той е в орбита на височина сред 660 км и 800 км.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР