Работата по проект „Интегриран градски транспорт на град Казанлък -

Работата по проект „Интегриран градски транспорт на град Казанлък - ...

Седем електрически автобуса ще осигурят екологичен транспорт на Казанлък.

Работата по проект „Интегриран градски транспорт на град Казанлък - Етап 1“ започва през 2018-а с ремонт на участък от бул. „Розова долина“. Вече са осигурени електронните информационни табла, които ще се монтират на 23-те спирки, които ще бъдат обновени през настоящата година. Предстои община Казанлък да купи седем електрически автобуса и четири двойни зарядни станции за тях, предаде кореспондентът на .
В рамките на проекта за интегриран градски транспорт на Казанлък ще се изгради Център за управление със специализиран софтуер, ще се монтират GPS-и на електробусите, ще се въведе системата на т.нар. „умни спирки“.
Проектът се финансира по оперативна програма „Региони в растеж 2014–2020“. Общата му стойност е в размер на 3 690 050 лв. От тях 2 708 471 лв. е европейско финансиране, 477 965 лв. - национално и 503 613,33 лв. - от община Казанлък. Продължава приемането на оферти от фирми изпълнители за отделните дейности по проекта.
С близо 20 тона годишно се очаква да намалеят парниковите емисии с осигуряването на градски транспорт с електрически автобуси в Казанлък.

Източник: actualno.com