Работата по проект „Интегриран градски транспорт на град Казанлък -

...
Работата по проект „Интегриран градски транспорт на град Казанлък -
Коментари Харесай

Седем електрически автобуса ще осигурят екологичен транспорт на Казанлък

Работата по план „ Интегриран градски превоз на град Казанлък - Етап 1 “ стартира през 2018-а с ремонт на сектор от бул. „ Розова котловина “. Вече са обезпечени електронните осведомителни табла, които ще се инсталират на 23-те спирки, които ще бъдат актуализирани през актуалната година. Предстои община Казанлък да купи седем електрически рейса и четири двойни зарядни станции за тях, съобщи кореспондентът на .
В рамките на плана за интегриран градски превоз на Казанлък ще се построи Център за ръководство със профилиран програмен продукт, ще се инсталират GPS-и на електробусите, ще се вкара системата на така наречен „ умни спирки “.
Проектът се финансира по оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014–2020 “. Общата му стойност е в размер на 3 690 050 лева От тях 2 708 471 лева е европейско финансиране, 477 965 лева - национално и 503 613,33 лева - от община Казанлък. Продължава приемането на предложения от компании реализатори за обособените действия по плана.
С близо 20 тона годишно се чака да намалеят парниковите излъчвания с обезпечаването на градски превоз с електрически рейсове в Казанлък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР