Работата по почистването на Софийските улици от сняг не е

...
Работата по почистването на Софийските улици от сняг не е
Коментари Харесай

Над 180 машини и 1022 души чистят столицата от сняг



Работата по почистването на Софийските улици от сняг не е серпантина от през вчерашния ден вечерта , осведоми Столична община. Почистват се съществени трасета, улици и булеварди, по които се движи градския превоз в София по отношение на подължаващия снеговалеж.

Над 180 снегопочистващи машини са на терен. Разпръскват се смеси против замръзване и избутване на снежна маса. На терен работят 1 022 души. Повечето от тях са ангажирани в ръчното разчистване на пешеходните пространства.

 Столичният градски превоз се движи, твърди Фандъкова
Столичният градски превоз се движи, твърди Фандъкова

182 машини чистят столицата от сняг

Почистваща техника н авлиза и във вътрешно-кварталните. Работи се в регионите Триадица, Оборище, Лозенец, Нови Искър, Панчарево и Слатина. От общината осведомят, че се почистват и проходи към пешеходни подлези, спирки на градския превоз и тротоари.

Градският превоз се движи при зимни условия. Временно заради усложнения беше нарушен графика в придвижването на трамвайни линии 3, 6 и 11.

 Снегът затвори
Снегът затвори " синя " и " зелена " зона в столицата

Следствен отдел към окръжна прокуратура желае по опция да не се употребяват персоналните коли

Следствен отдел към окръжна прокуратура приканва по опция водачите да не употребяват персоналните си коли през днешния ден, тези които карат да оборудват колите си за придвижване при зимни условия и да карат със съобразена скорост.

В Кризисните центрове на Столична община са признати 186 души, останали без дом. Те получават заслон и храна. Центровете работят непрекъснато. Гражданите могат да подават сигнали на 112 и в контактния център на Столична община на тел. 0700 17 310.

Припомняме, по-рано през днешния ден от Следствен отдел към окръжна прокуратура оповестиха, че " зелена " и " синя " зона в столицата няма да работят през днешния ден. Приоритетно се почистват дворовете на учебни заведения и детски градини.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова пък увери, че градският превоз се движи на всички места, само че призна, че обстановката в столицата е тежка.

 Снимка 342293
Източник:

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР