Работата по новия бул. Северен тече и в момента в

...
Работата по новия бул. Северен тече и в момента в
Коментари Харесай

Неразбирателство с частна фирма около строителството на новия булевард в Пловдив

Работата по новия бул. " Северен " тече и сега в зоната на магазин " Кауфланд ". Там е написан в края на предходната седмица и ПУП-ът с компания " Aпекс ". Това съобщи кметът Иван Тотев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . По думите на градоначалника проблем има с парцела на Шоколадова фабрика, който попада в плана и бе гледан два пъти на сесия в Общинския съвет.

" На 24 август трябваше да подпишем контракт, само че те отхвърлиха ", разясни Тотев и добави, че с цел да не стопират процесите, локалната администрация е направила нова разработка на частта с кръстовището с бул. " България ". Това се прави, с цел да може да се работи по новия бул. и да се извади строително позволение.

" Намалихме регулациите, с цел да не засягаме парцела на Шоколадова борса. Така вместо кръгово с бул. " България " краткотрайно сме създали прекосяване със светофарна уредба, което е в съгласие с КАТ. Това е отново споделям, с цел да извадим строително позволение ", разясни градоначалникът.

Той изрази вяра, че до момента в който се стигне до въпросното кръстовище, администрацията ще се е схванала с компанията и ще може да работи в парцела им.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР