Работата по конституционните изменения е в ход. Обновеният вариант на

...
Работата по конституционните изменения е в ход. Обновеният вариант на
Коментари Харесай

Лукашенко дава проекта на обновената конституция на обществено обсъждане

Работата по конституционните промени е в ход. Обновеният вид на главния закон ще бъде подложен на публично разискване. Това съобщи беларуският президент Александър Лукашенко на работна среща с ръководителя на Върховния съд Валентин Сукало, заяви организация БелТА, представена от ТАСС.

" В момента експертите в Беларус, включително съдиите от Конституционния съд, работят по промените в главния закон, уточни Лукашенко. - След това планът на обновената конституция ще бъде подложен на публично разискване ".

Лукашенко добави, че ръководителят на Върховния съд Сукало също ще взе участие в работата по промените, добавя Българска телеграфна агенция.

Сукало предложи в новия вид на конституцията да бъде планувана опция локалната власт да има право да назначава съдии. В момента назначението на окръжни и районни съдии е в прерогативите на президента.

Сукало добави, че Върховният съд има и други оферти за действието на правосъдната система, които могат да бъдат записани в новата конституция, само че още е рано да бъдат обявявани.

Лукашенко беше предложил преди този момент в конституцията да бъдат направени промени по този начин, че да бъдат преразпределени пълномощията на управляващите на другите равнища и част от правата да бъдат предадени " надолу ".

Той счита, че новата конституция на Беларус би трябвало да бъде призната на референдум и едвам по-късно могат да се състоят нови избори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР