Работата по газовите проекти на България Балкански поток и интерконектора

...
Работата по газовите проекти на България Балкански поток и интерконектора
Коментари Харесай

САЩ спират през санкции газовите проекти у нас?

Работата по газовите планове на България " Балкански поток " и интерконектора с Гърция може да бъде спряна поради политическата неустойчивост, заяви в. " 24 часа ", като се базира на свои източници.

Още тази нощ е допустимо Съединени американски щати да наложат наказания на безусловно всички компании, които са свързани с построяването на " Турски поток " - газопроводът, свързващ Русия и Турция под Черно море, откъдето трябваше да се отклонява тръба за България и " Балкански поток ".

До последно България е упорствала тези наказания да не бъдат обявявани преди завършването на втората тръба, която ще зарежда " Балкански поток ". Това е била и главната тематика на диалога на премиера Бойко Борисов с американската посланичка Херо Мустафа през вчерашния ден следобяд, а не изказванията на американското посолство във връзка митингите, твърди в. " 24 часа ". Според известието на държавния пресцентър срещата е била по покана на Борисов и е траяла 30 минути. Ден по-рано американското посолство излезе с публична позиция на страницата си във фейсбук, че поддържа правото на мирни митинги, само че и че никой не е над закона. Вчера, след срещата с Борисов дипломат Мустафа направи коментар пред " Свободна Европа ", че тематика на диалозите са били обстановката в страната, само че и общите планове сред двете страни. Тя особено означи, че публикуваната ден по-рано позиция не трябва да се пояснява като искане за оставки, защото не е нейна работа да желае оставки.

Ако не бъде построена втората тръба на " Турски поток " естествено няма да има продължение на трасето и през България.

От прекъсване е застрашена и газовата връзка сред България и Гърция, през която трябваше да се доставя американски полутечен газ. Мотивите на американците били, че не виждат опция за реализиране при политическата неустойчивост в България, която ще последва от служебно държавно управление и насрочването на предварителни избори, разяснява " 24 часа ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР