Работата по двете тръби на Турски поток“ ще бъде завършена

...
Работата по двете тръби на Турски поток“ ще бъде завършена
Коментари Харесай

Турски поток ще бъде готов до края на годината, категорични са в Анкара

Работата по двете тръби на „ Турски поток “ ще бъде приключена до края на годината, съобщи министърът на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез.
" Ако е рекъл Бог, в случай че всичко върви добре, ние ще приключим плана до края на годината ", сподели той пред кореспонденти след срещата си с техническия екип на строителната площадка на плана „ Турски поток “ в Кърклалери, северозападна Турция.
„ Турски поток “ ще има потенциал да транзитира 31,5 милиарда кубически метра газ всяка година, което е равно на потреблението на сила на 15 милиона домове в Турция.
Проектът се състои от две линии през Черно море, първата от които ще обслужва Турция с потенциал 15,75 милиарда куб. м, а втората линия ще обслужва Европа. Всеки водопровод е с дължина 930 километра и е положен на дълбочина, достигаща 2 200 метра, съобщи БГНЕС.
И двете линии на „ Турски поток “ ще излязат на брега при приемащия терминал в Киикьой на черноморския бряг на Турция, означи министърът.
" Свързваме „ Турски поток 1 “ с основната национална газоразпределителна мрежа на Petroleum Pipeline Corporation (BOTAŞ), турската държавна компания за търговия с петрол и газ. Втората линия ще бъде трансферирана в Европа при Малкочлар на българската граница, на разстояние 142 километра “, изясни министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР