Работата от вкъщи все още не е позната територия за

...
Работата от вкъщи все още не е позната територия за
Коментари Харесай

Работата от вкъщи все още е непозната територия за българина

Работата от у дома към момента не е позната територия за българина.

Европейската статистическа работа ни подреди на последното място в Евросъюза в справката си за хората сред 15 и 64 година, които всекидневно са работили от домовете си през 2017 година, пише offnews.bg.

На страната ни са отредени едвам 0.3%, само че от Евростат прецизират, че информацията за България е с ниска надеждност. Предпоследна е Румъния с 0.4%.

Първенец е Холандия с 13.4 на 100, следвана от Люксембург (12.7%) и Финландия (12.3%). Тези три страни са и единствените с проценти, надхвърлящи 10. До този % се приближава само Австрия - 9.5%.

Средният % за Европейски Съюз е 5.

Работата от у дома е малко по-популярна в еврозоната, в сравнение с в Европейски Съюз като цяло.

Процентът на работещите от време на време в изискванията на домашния уют се усилва устойчиво през годините.

От у дома работят повече дами, в сравнение с мъже. При дамите междинният % е 5.3%, а при господата – 4.7%.

В няколко страни обстановката е противоположната, да вземем за пример в Холандия, където 14.7% от мъжете и 12.6% работят от у дома. Същото е в Дания – 9.5% против 7-6%.

С напредването на възрастта повече хора избират да се трудят от вкъщи. Само 1.6% от хората сред 15 и 24 година го вършат, до момента в който при тези сред 25 и 49 процентът е 4.7. 6.4% във възрастта 50-64 година избират работата от у дома.

Най-големият % на работещите от у дома във възрастовата група 15-24 година е в Люксембург (10.4%), доста преди втората в листата по този индикатор Холандия (4.2%).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР