Работата от вкъщи намалява възможно най-много пътуванията и насърчава гъвкавото

...
Работата от вкъщи намалява възможно най-много пътуванията и насърчава гъвкавото
Коментари Харесай

Работа от вкъщи: Съвети за висока ефективност

Работата от у дома понижава допустимо най-вече пътуванията и предизвиква гъвкавото работно време, изключително в по-тиха и подобаваща среда.

Веднага ви даваме 8 съвета, с цел да извършите дома си допустимо най-продуктивен и прелестен.

1. Създайте работно пространство

За да бъде работлив, мозъкът ви би трябвало да знае по какъв начин да прави разлика сред работа и свободно време. Не работете легнали на същия диван, както по време на филмовите си вечери; Работата от у дома ще ви накара да прекарвате по-голямата част от времето си вкъщи. Отделете време, с цел да създадете пространство, което следва главните ергономични правила:

- горната част на компютъра ви би трябвало да е на равнището на очите;

- клавиатурата би трябвало да бъде ситуирана по този начин, че предмишниците да са успоредни на земята;

- да ви осветят оптимално от естествена светлина;

Преди всичко работното ви пространство не би трябвало да се възприема като ограничаващо, накарайте се да се установите там!

2. Уведомете околните

Бъдете безкомпромисни през цялото време, работете от у дома си е работа! Вашите близки би трябвало да са наясно, че работата от у дома не значи почивка. Точно както бихте създали в офиса, не се колебайте да пандизите вратата за всяко извънпрофесионално предложение в работното си време. Вярвате или не, най-хубавият метод да бъдете продуктивни е да работите!

3. Облечете се

Може да наподобява разумно, само че все пак е от значително значение. За да вършиме разлика сред персоналния и професионалния живот, не променяйте утринните си привички. Измийте се, закусете и се облечете уместно. Изпълнението на домашна работа по чехли няма да ви държи задоволително съсредоточени, би трябвало да сте подготвени за видеоконференция когато и да е.

4. Задайте графици

Поне първоначално. Само времето за пътешестване до работното ви място може да се брои като в допълнение време за сън. Въпреки че може да бъде примамливо, бъдете сигурни, че спането до късно, ще ви направи по-продуктивни. Отскоро имате работа у дома? Започнете с работното си време, по-късно лека-полека можете да адаптирате часовете си по ваш усет.

5. Оборудвайте се

Много. Може би даже прекалено много. Когато работите вкъщи, всичко може да бъде предлог за прекачване. Еуфорията на свободата ще ви накара да се втурнете към магазините незабавно щом свършите с алената химикалка или парче скоч. Бъдете готови за всевъзможни събития, всичко би трябвало да ви е на разположение: чаршафи, консумативи, принтери, телефон... само че също по този начин бутилки с вода, плодове и други. Не забравяйте, че методът да вземете чаша вода ще ви води около прането, което би трябвало да се пусне, малкия екран, която ви кара да погледнете към нея, гладната котка...

6. Правете почивки

Доказано е: постоянните почивки са фактор за продуктивност, който не трябва да се подценява. Точно както в офиса, не трябва да се колебаете да си почивате понякога. В работата вкъщи има " дом ", който отваря поле с големи благоприятни условия! Спортувайте малко, гответе нещо сами, четете книга... Възможностите са многочислени и още по-интересни от кафе-цигарената пауза, която в никакъв случай не ви разрешава да работите... От вас зависи да бъдете изобретателни!

7. Продължете разговора с сътрудниците

Не се колебайте да злоупотребите с софтуерните принадлежности, с които разполагате: Skype, незабавни известия или други. Уверете се, че обменяте задоволително с сътрудниците си, даже в случай че те са на разнообразни планове! Когато работите от у дома, човешкият продан е от значително значение за творчеството. Връщането понякога в офиса или настаняването в отворено пространство за половин ден може да бъде добра опция.

8. Знаейки по какъв начин да вземете

Не забравяйте да живеете! Основната заплаха от работа от у дома е неналичието на вложения в работата на човек, само че противоположното е също толкоз правилно! Тогава преимуществото на настройването на графиците придобива цялостния си смисъл. Когато работният ви ден завърши, отбележете почивката: изключете компютъра си, вземете малко пресен въздух, обадете се на другар... Още един път, от значително значение е да вършиме разлика сред персоналния и професионалния живот!

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР