Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с

...
Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с
Коментари Харесай

Търговският регистър не работи, сезирани са ДАНС, МВР и прокуратурата

Работата на Търговския указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел ще бъде обновена поетапно до цялостно премахване на техническите аргументи за прекратения достъп. Това заяви Агенцията по вписванията.

От 15 август ще могат да се вършат информации за настоящото положение на компаниите. Поетапно ще се възвърне достъпът до останалите функционалности на регистъра.

Агенция по вписванията подсигурява, че до момента в който беше нарушен достъпът до регистрите, с данните в тях не са осъществявани злоупотреби.

Всички останали регистри на Агенция по вписванията работят с цялостните си функционалности.

Агенцията сервира извинения на потребителите си за неудобствата. Причините за казуса са напълно механически и не са породени от злонамерена външна интервенция.

IT-експерти от Агенция по вписванията, IТ-експерти на ангажираната с поддръжката компания и взаимно с други държавни ведомства не престават да работят за възобновяване на регистъра в цялостната му продуктивност.

Пети ден на работи Търговският указател.

Според източници на NOVA не става дума за хакерска офанзива, а за техническа щета.

Търговският указател съдържа данни на хиляди компании, а сега вписването на промени в търговски сдружения и юридически лица с нестопанска цел е невероятно.

Дали казусът основава опция за измами не е ясно. Не е ясно и по кое време ще бъде отхвърлен.

Хакнаха уеб страницата на МОН с фесове и Кунева

Вместо достъп до данните, на уеб страницата се появява известие:

"Временно е прекратен достъпът до Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, до момента в който бъдат отстранени техническите аргументи, за които Агенцията по вписванията осведоми на 10 август.

Министърът на правораздаването е известен и неотложно е сезирал прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

Хакнаха профила на Бойко Борисов във „ Facebook “

Приложен е спешен План за деяние за възобновяване на цялостната функционалност на регистъра.

За отстраняването на казуса неотложно са ангажирани и работят непрекъснато екипи на всички поддържащи компании, IT специалисти от Агенция по вписванията, както и от други държавни ведомства.

Всички останали регистри на Агенция по вписванията са налични и действат обикновено ".

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР