Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с

...
Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с
Коментари Харесай

От сряда ще могат да се правят справки в Търговския регистър

Работата на Търговския указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел ще бъде обновена поетапно до цялостно премахване на техническите аргументи за прекратения достъп, оповестиха от пресцентъра на Агенцията по вписванията. Както към този момент ви съобщихме, през днешния ден е четвъртия ден, в който няма достъп до системите на регистъра. Първоначално се очакваше работата му да бъде обновена още в деня на срутва, петък, 10 август, само че възобновяване на регистъра се забави, а през вчерашния ден министърът на правораздаването Цецка Цачева даже уведоми ДАНС и прокуратурата.

От Агенцията по вписвания не престават да не изясняват какви са аргументите за продължителното прекратяване на достъпа, само че в известието си от ранния следобяд през днешния ден подсигуряват, че казусът не е настъпил вследствие на злонамерена интервенция и аргументите са напълно механически. Също по този начин " Агенция по вписванията подсигурява, че за времето на нарушение на достъпа до регистрите, дейности по отношение на данните в тях не са осъществявани и благоприятни условия за злоупотреби не съществуват. ", се споделя още в известието.

Справки за настоящо положение на компаниите ще могат да бъдат осъществявани от 15 август, сряда, показват още от ведомството. Поетапно ще бъде възстановяван достъпът до останалите функционалности на регистъра.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР