Работата на популярния плажен клуб Principote на остров Миконос беше

...
Работата на популярния плажен клуб Principote на остров Миконос беше
Коментари Харесай

Плажният клуб на Миконос ще загуби лиценз

Работата на известния плажен клуб Principote на остров Миконос беше спряна след единомислещо решение на изключително съвещание на Комитета за качество на живот на Община Миконос в сряда следобяд, оповестява електронното издание на в. Kathimerini.

В същото време подготовката за разрушение продължава въз основа на по-ранни протоколи за срутване на постройките.

Отнемането на оперативния лиценз на Principote беше поискано във вторник от Министерството на околната среда със незабавно писмо до общината и районните управляващи на Южно Егейско море. Това беше предшествано от решението на Съвета по въпросите на градоустройството и разногласията към Министерството на околната среда и енергетиката (KESYPOTHA), което завърши заключението/доклада.

В справката са регистрирани близо 40 000 кв. м противозаконни градежи.

Освен това беше намерено също, че Principote е получил лиценз за кетъринг от Регионалната туристическа работа на Цикладите, която е работа към Министерството на туризма. Според отчетите е направено искане за прекъсване и на този лиценз.

 „ В предишното сме имали случаи, в които общината отхвърля да даде лиценз и бизнесът се обръща към Регионалната туристическа работа на Цикладите и получава подобен. Има припокриване на отговорностите и едното не осведоми другото “, сподели кметът на Миконос Константинос Кукас.

От своя страна компанията е подготвена да подаде незабавна тъжба против решението, като наред с други неща желае " заледяване " на процедурата.

„ Смятаме решението за нелегално. Той изкриви закона и не взе под внимание нито едно от нашите изказвания “, сподели юристът на компанията Майкъл Фарантос в коментар за гръцкото издание на Kathimerini.

„ Ще изчерпим всички правни средства, с цел да предотвратим прекъсването на интервенцията на Principote. В момента 700 души са изложени на риск да изгубят работата си “, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР