Работата на парламента започна със спор между председателя на ПГ

...
Работата на парламента започна със спор между председателя на ПГ
Коментари Харесай

Марешки нападна Каракачанов: Псевдополитици създават проблеми заради падащ рейтинг

Работата на Народното събрание стартира със спор сред ръководителя на ПГ на " Воля " Веселин Марешки и депутатите от Вътрешна македонска революционна организация. В декларация от парламентарната естрада Марешки упрекна вицепремиера и водач на партията Красимир Каракачанов, че е употребявал език на омразата след случилото се във Войводиново:

" Ние от " Воля " изрично се противопоставяме против този език, който, отново споделям, поради спадналия рейтинг на избрани псевдополитици, за малко попаднали в ръководството на страната, се пробват да основат проблем, който никой не може да планува до каква степен може да стигне ".

Марешки насочи обвиняване и към депутата от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди:

" Такива като господин Сиди, за които през днешния ден стана ясно, че са изпращали други техни хора да изнудват други български жители ".

На собствен ред заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и на парламентарната група на " Обединени патриоти " Искрен Веселинов упрекна Марешки, че злоупотребява с правото си да се изрича в Народното събрание:

" Тези обвинявания в закононарушения, в случай че има някой от народните представители доказателства за тях, в реда на нещата е да ги даде в прокуратурата, а не да върти една и съща грамофонна плоча. Тук не приказваме за независимост на словото. Тук приказваме за един низък оскърбителен нагон, който очевидно е извънредно присъщ за господин Марешки ".

 

Депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди отхвърли изказванията на водача на партия " Воля " Веселин Марешки, че е желал рушвет от шефа на Басейновата дирекция в Пловдив Георги Семерджиев. Пред публицисти Сиди сподели информация от Министерство на вътрешните работи, съгласно която против него не е пускан сигнал от Георги Семерджиев. Александър Сиди се закани да съди Веселин Марешки за клюка:

" След това, което направи през днешния ден, аз имам публично правото да го осъдя и ще даря парите за паметника на Тодор Александров в Пловдив, който Вътрешна македонска революционна организация построява, даже ще напиша, че Марешки и Семерджиев са донори на този монумент, тъй като аз съм убеден, че ще печеля делото ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР