Работата на Комисията за защита на потребителите е силно затруднена,

...
Работата на Комисията за защита на потребителите е силно затруднена,
Коментари Харесай

Стоил Алипиев: Работата на КЗП е силно затруднена

Работата на Комисията за отбрана на потребителите е мощно затруднена, нейният състав е с привършен честен мандат.

Това сподели пред БНР ръководителят на КЗП Стоил Алипиев.

" Заседанията на Комисията са блокирани от членовете ѝ с опити за превишаване на техните пълномощия. Моите старания, както и на цялата администрация, са да успеем да преодолеем това допустимо най-бързо, с цел да можем да стартираме да заседаваме в груповата си част. И да може целият труд на инспекторите да бъде гарантиран с решения на Комисията, които да произведат забранителни актове и санкции за търговците, които са правили нарушавания ", посочи той.

По думите на Алипиев проблемите в КЗП са почнали при започване на декември с изразено от един от членовете на Комисията противоречие с метода, по който се ръководи КЗП, след което е последвала и оставката му, само че и към актуалният миг той към момента не е напуснал КЗП, което " не дава опция на КЗП да работи по административните задания, които би трябвало да извършва ":

" Отказът от самодейни дейности, а връщането на Комисията към положение, в което да има единствено реактивни, т.е. да дава отговор единствено на тъжби и сигнали, за мен това е едно безучастие ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР