Работата на комисията по проверка за установяване на злоупотреби и

...
Работата на комисията по проверка за установяване на злоупотреби и
Коментари Харесай

Бабикян: Комисията по ревизия разполага с чувствителна финансова информация

Работата на комисията по инспекция за определяне на злоупотреби и нарушавания в Народното събрание продължава. Това съобщи Арман Бабикян от " Изправи се! Мутри вън! " за " Още от деня ".

" Скандалът, който породи и на първото чуване, и на днешното чуване, е обвързван с държанието на политическа партия ГЕРБ, които влизат в границите на комисията, в това число и десетки представители, които не са членове - само, с цел да заглушат индивида, който е пристигнал с лицето си да даде съответните сведения и документи ", уточни той.

Арман Бабикян съобщи, че съответните документи са били предадени на ръководителя на комисията и следва гласоподаване дали да бъдат прегледани единствено от членовете на комисията.

" Представляват сензитивна финансова информация, която може да се окаже извънредно деликатна за финансовите пазари в България и зада не бъде нанесена тази вреда, евентуално ще се одобри специфична процедура за разглеждането на тези документи ", акцентира представителят на " Изправи се! Мутри вън! ".

По думите на Бабикян ГЕРБ са атакували това решение, поискали са да се популяризира обществено. Веднага откакто членовете на комисията се срещнат с тези документи, ще бъдат сезирани съответните органи.

" Изненадващо е, че самите органи не са показали до този миг никакъв интерес към изявленията на този човек ", означи Арман Бабикян.

Според него се омаловажава протичащото се и по този начин се отхвърля опцията Народното събрание да може да изслушва жители, които са подготвени с риск да самообвинят себе си в закононарушение да опишат за корупционни практики, засягащи цялата власт.

" Нежеланието да се изслушват жители, съгласно политиката, която показват ГЕРБ сега, прави безсмислени даже приемните на народните представители в страната ", уточни депутатът от " Изправи се! Мутри вън! ".

Арман Бабикян напомни, че в тази комисия членуват представители от всички политически партии, показани в Народно събрание, " това не е частна комисия на едно политическо лице ". Всички имат опция да задават въпроси, документите ще бъдат показани на всички членоиве на комисията.

" Но нежеланието някой да бъде чут е едно само нещо - и това е боязън! ", съобщи Бабикян.

Какво още сподели той, вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР