Работата на екомиинстерството на практика е блокирана, след като при

...
Работата на екомиинстерството на практика е блокирана, след като при
Коментари Харесай

В МОСВ отказват да работят, за да не ги арестуват

Работата на екомиинстерството на процедура е блокирана, откакто при акцията поради вноса на боклуци и арестувания зам.- министър Красимир Живков са били конфискувани съвсем всички компютри във ведомството, в това число този на министър Емил Димитров. Атмосферата в министерството е доста неприятна, чиновниците отхвърлят да подписват документи, от боязън, че ще бъдат задържани. Това пречи на стопанската система, която има потребност от редица разрешителни, след които и такива за импорт на първични материали.

Това сподели министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро в Народното събрание, където отговаряше на парламентарни въпроси, само че се наложи да разяснява и ареста на заместника му, против който има съмнения, че е управлявал незаконна скица за импорт и пренасочване на боклуци към съответни компании под негово въздействие. Според прокуратурата Красимир Живков е оказвал напън и е заплашвал с уволняване чиновници на екоинспекциите, виновни за издаването на разрешителни за импорт на боклуци.

Димитров обаче развенча една от прокурорските тези – че арестуваният можел да уволнява чиновници и по този начин да ги принуждава да извършват нареждания. Той изясни, че през последните месеци е била освободена единствено една служителка, която работела по линия на отпадъците, само че повода била слаби резултати.

В четвъртък Живков първо бе отведен от министерството за предоставяне на показания, само че след това бе задържан дружно с още петима души, единият от които някогашен началник на екоинспекцията в Плевен. По неофициална информация измежду разследваните са и русенските предприемачи Атанас и Пламен Бобокови, които имат площадка за преработване на батерии край Монтана. Очаква се от прокуратурата да кажат на кого и какви обвинявания ще издигнат.

Извън изчезналата техника, атмосферата в министерството е неприятна, чиновниците отхвърлят да подписват документи от боязън, че може да ги арестуват. Има и по-голям проблем. Според Димитров прокурорските дейности слагат под въпрос вноса на първични материали у нас въобще. Той изясни, че се стига до крайности и попита дали се готвим да стопираме стопанската система.

Взеха го, не, че на него има нещо
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР