Работата на бюро е бавна смърт, не спират да тръбят

...
Работата на бюро е бавна смърт, не спират да тръбят
Коментари Харесай

Ако станеш от бюрото, ще отслабнеш с 10 килограма за 4 години

Работата на бюро е мудна гибел, не стопират да тръбят лекарите.

Липсата на всякакво придвижване в продължение на часове отпускат мускулите, течностите в организма не могат да циркулират вярно,, натоварва се кръста, натрупва се непотребна мазнина…

 стоящо бюро /IKEA

Ако всички, които работим с преносим компютър, станем от бюрата си и продължим да работим прави, ще понижим тежестта си с 10 кг за към 4 години.

Това потвърждава изследване, оповестено от Европейския вестник за превантивна кардиология.

Докато стои прави, човек с тегло 65 кг ще изразходи спомагателни 54 калории на ден.

„ Ако предположим, че не настъпи никаква друга смяна в метода на живота и индивидът продължи да се храни по същия метод, можем да чакаме, че той ще понижи тежестта си с 2,5 килогрaма за една година “, се споделя в изследването.

Това ли е решението срещу непотребни килограми?

За да стигнат до тези резултати, създателите му са анализирали 46 проучвания с 1 184 участника.

Те са били на междинна възраст 33 години и са тежали 65 кг. Стоейки прави, са губели по спомагателни 0.15 калории на минута.

 стоящо бюро /IKEA

„ Смяната на седналото с изправено състояние може да е едно от решенията за дълготраен надзор на тежестта. Работим ли повече прави, вероятността да напълнеем с годините понижава доста “, изясняват създателите на проучването.

Намаляването на тежестта няма единствено естетическа изгода. Излишните килограми усилват доста риска от диабет, сърдечна рецесия и проблеми с кръвоносните съдове като разширени вени и лимфен застой.

Затова лекарите поучават мениджърите да обезпечат опция за чиновниците си да работят прави.

Всъщност инвестицията не е по никакъв начин огромна и е въпрос на малко изпитание да се реализира по-здравословна работна среда.

 стоящо бюро /IKEA

Ние в Edna.bg можем да се похвалим точно с подобен офис, в който има опция да се работи освен на бюро, само че и на високи маси, комфортни пуфове и даже люлка.

Собственият ни опит демонстрира, че човек се усеща доста по-продуктивен, когато има опция да смени за малко позицията, в която работи.

Вижте още хрумвания за „ изправено “ работно място в нашата изложба >>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР