Работата на бТВ систематично е била подлагана на политически натиск

...
Работата на бТВ систематично е била подлагана на политически натиск
Коментари Харесай

Венелин Петков: Години наред бТВ е била под натиск от ГЕРБ

Работата на бТВ систематично е била подлагана на политически напън от страна на някогашните ръководещи от ГЕРБ в интервала 2014-2020 година, разгласи някогашният шеф на новините в частната телевизия Венелин Петков в изявление за Българска национална телевизия в четвъртък.
По думите му от ГЕРБ непрестанно изпращали анонимни, а след това и от съответни хора сигнали до централата на притежателя на малкия екран в Прага с изказвания, че Петков и неговите сътрудници - кореспонденти и публицисти, се опитвали да дискредитират разнообразни хора и не били справедливи.
" Буквално валяха сигнали, постоянно на негоден британски, само че задоволително аргументирани да провокират вътрешни инспекции ", сподели той
Всеки подобен сигнал е предизвиквал щателна вътрешна инспекция, продължаваща със седмици. " Вместо с публицистика, се занимавахме с обезпечаване на данни и преводи на изявленията по вътрешните следствия. Всички потвърдиха, че аз и моите сътрудници сме били прави, че честно сме си изпълнили журналистически дълг по стандартите на специалността и на разпоредбите на компанията, за която работехме. Но това беше сполучлива форма за оказване на напън, основаване на спомагателна работа и стрес ", съобщи Венелин Петков.
По думите му е имало и потвърдено подправени сигнали от евродепутат от ГЕРБ, че бТВ необективно е отразявала изявите на Бойко Борисов, а са били преекспонирани изявите на Румен Радев по времето, когато някогашният министър председател и президентът бяха в открит спор.
" Доноси е точната дума и продължение на години бях учуден и погнусен, че 30 години след края на ерата на доносите, ние продължаваме да сме жертви на доноси и опити за дискредитиране ", уточни някогашният публицист, който през днешния ден се занимава с преподаване.
Според него състезанието за общоприет шеф на Българска национална телевизия, в който той взе участие, е бил фарс. Той обаче не даде съответен отговор дали отново би взел участие в подобен конкурс.
" Нека да забележим по кое време ще има конкурс, концепцията, която съм разработвал седмици наред, основана на опита ми в медиите, може да претърпи козметични промени, само че си остава същата, тъй като това мога да показва ", сподели Петков и напомни,че сега се води дело поради прекратения избор на нов началник на Българска национална телевизия, който действително остави настоящия началник на държавната телевизия Емил Кошлуков отпред за незнайно време.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР