Работата е там, че се говорят всякакви нещо, но се

...
Работата е там, че се говорят всякакви нещо, но се
Коментари Харесай

Мъъъничка подробност: ББР е дала милионите, за да не бъдат върнати. Било е обир!

Работата е там, че се приказват всевъзможни нещо, само че се пропущат най-важните.

Нито един от тези огромни кредитополучатели не е имал желание да връща парите. Това се е знаело от управата на ББР и от надзорниците. Затова в този момент се крият като мишки и приказват цялостни нелепици. Могат да се спасят, в случай че посочат кой им е наредил на кого какъв брой да се налее.

Какво е било обезпечението на тези заеми? Когато „ Благоевград БТ “ получава 140 млн лв. от банката тя към този момент не прави никаква активност. Машини и подготвена продукция са изтеглени преди този момент – може би са отпътували към Дубай, където са разгърнати същите действия. Може би – това би трябвало да се ревизира наложително. Както и кой е притежател на „ Благоевград БТ “.

Същото важи за компанията, която по някакъв метод се свързва с името на Румен Гайтански – Вълка. Отпуснати са 150 млн, за придобиване на компания, която е с активи за към 15 млн, само че по нечия оценка и дефинират цена от към 200 млн. Вълка купува от себе си компания, за която му дават 150 млн. Нека се види обезпечението! Освен това се носят клюки, че тези пари са отпътували към Оманския фонд, който притежаваше акции в КТБ, само че за това ще приказваме настрана.

Това важи и за останалите облагодетелствани компании.

Те настояват, че постоянно обслужват заемите си. Сигурно е по този начин. Но това се случва, тъй като избухна абсурдът.

Министър Кирил Петков си знае работата, само че въпреки всичко да напомним остарялото предписание: Проследете пътя на парите. От излизането им от ББР, от кое място са минали и къде са отишли. Почти несъмнено е, че една част са се озовали в други банки, а друга част – в чужбина.

Не се подвеждайте и по сравненията с КТБ. Фалираната съзнателно банка на Цветан Василев е имала активи като Виваком, Дунарит, Петрол, Авионамс, цех за гипс и прочие Само Виваком е с оценка над 1 млрд евро. Какви активи има държавната ББР? Отговорът е: никакви!

На 90% е несъмнено, че българските данъкоплатци ще изгорят с въпросните над милиард раздадени дарове на олигарси, близки до властта, Пеевски и Борисов. Заради свадите ще връщат още известно време вноските, само че не забравяйте, че са им отпуснати периоди от по 15 години. Така, че да не се залъгваме. Чашата студена вода е за нас, балъците. А те към този момент харчат нашите пари и ни се смеят зад тила.

Все отново в случай че се стартира съществено следствие, в случай че се открият следите на парите и се изиска подпомагане от партньорски служби – има някакъв късмет. Това не са заеми, това е грабеж!

Да забележим дали Борисов ще даде брифинг, с цел да изясни този обир.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР