Работа, взаимоотношения, деца, ангажименти... всичко това ви държи в постоянно

...
Работа, взаимоотношения, деца, ангажименти... всичко това ви държи в постоянно
Коментари Харесай

Време е! Вземете си почивка от всичко и всички!

Работа, взаимоотношения, деца, задължения... всичко това ви държи в непрекъснато напрежение. Ето за какво би трябвало да се научите да открадвате по някой и различен момент единствено за вас. Доказано е, че малко време прекарано в самотност и без задания, даже да е единствено час или два седмично, прави чудеса за здравето и щастието ви.
Какви са изгодите от това да умеете да се „ откъсвате “?
Повечето хора се усещат изплашени или нервни пред концепцията да са сами за дълго време, сочат изследвания. Въпреки това, в случай че отделите известно време, с цел да не вършиме нищо, това ще е удобно за мозъка ви. Но това не е всичко!

 
Ставате по-щастливи
Изследване от 2016 година сочи, че хората изпитват по-ниско задоволство от живота, в случай че непрестанно са измежду други хора и постоянно се срещат с познатите и приятелите си.

Особено за по-интелигентните участници в проучването, прекарването на време в самотност се оказало нещото, което е имало максимален позитивен резултат върху чувството им за задоволеност и наслада от живота.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:

Прави ви по-емпатични
Отделянето на време за себе си може да ускори съпричастността и състраданието. Това е по този начин, тъй като времето в усамотение ви оказва помощ да разберете по-добре прекарванията и страданията на другите.

А и по този начин си давате време за възобновяване, преди още веднъж да се върнете измежду другите и множеството задания.

Мислите по-задълбочено и сте по-концентрирани
Вниманието ви нормално е раздрано сред куп задания и мисли за децата. За да подобрите концентрацията си, дайте си нужното време за себе си – без значение дали ще четете книга или пък просто ще   си седите, без да вършиме нещо особено.

Това ще ви помогне след това да мислите по-задълбочено.

Постигате повече
Подобрената централизация, която усамотяването носи, се отплаща посредством нараснала продуктивност.

След като сте отделили време да се отпуснете и да презаредите силите си, ще откриете, че връщането към уговорките не е по този начин натоварващо.

 
Почивате си по-пълноценно
Едно огромно изследване от 2016 година измежду над 18 000 души сочи, че времето за себе си е един от най-хубавите разновидности да презаредите силите си и да се почувствате освежени и отпочинали.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:

 Отървавате се от напрежението
Осъзнатият избор постоянно да прекарвате време единствено за себе си и да не вършиме нищо съответно, оказва помощ да се „ изключат “ частите на мозъка ви, които предизвикват нарасналата осведоменост и внимание, което ще помогне за понижаване на напрежението, сочат проучвания.

Хората могат да употребяват усамотението или други вариации на пълноценно време единствено за тях самите, с цел да контролират своите афективни положения.
 Намирате по-добри решения
Понякога, когато се борите със комплициран проблем в работата или със усложнение от персонален темперамент, непрекъснатият звук и разпръскване от наличието на други хора и цифрови устройства може да попречва стигането ви до решение.

Отделянето на време да не правите  нищо и да оставите мозъка си да обмисли казуса ще ви помогне да откриете най-хубавото решение на проблемите си.

 
Ставате по-креативни
Отделянето на време за себе си, с цел да седнете, да се отпуснете и да не вършиме на практика нищо, ви прави по-свързани с духовната ви същина и по-креативни и въодушевени за креативен занимания.

Едно изследване от 2017 година открило, че след отдръпване от публичния живот и усамотяване, стимулирате... творчеството си.

 
ВИЖТЕ СЪЩО:

 
Не единствено от хората би трябвало да си почивате...
Не са обаче единствено близките, от които би трябвало да се отърсвате понякога, с цел да се възстановявате по-пълноценно. Трудно е да се откъснете от работа, в случай че имейлите по служебни въпроси непрестанно идват на телефона ви. Продуктивността спада, когато човек работи непрестанно – и в почивни дни, и от къщи, употребявайки актуалните благоприятни условия на технологиите.

Според специалистите, с цел да се чувствате добре и да сте продуктивни и успяващи, е нужно вечер и през почивните дни да не се занимавате с работа, както и да ползвате задоволително почивки в делничните дни. Според учените един от най-хубавите способи да се откъсвате от напрежението на всекидневието е ходенето. А с изключение на прелестно за мозъка, то е и потребно за здравето, защото от ден на ден проучвания сочат, че продължителното седене е доста нездравословно.

Техническият детокс е това, от което множеството модерни хора се нуждаят. Когато почивате, изключвайте устройствата, тъй като даже да сте на вълна релакс, те ще продължат да ви заливат с нова информация и всевъзможни известия и вести, което ще попречи на вашия отдих. Ако устройствата пиукат към вас, ще ви е мъчно да сте сами.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР