Работа от вкъщи има лоша слава. Много хора смятат, че

...
Работа от вкъщи има лоша слава. Много хора смятат, че
Коментари Харесай

Защо работата от вкъщи ни прави по-щастливи и много по-продуктивни

Работа от у дома има неприятна популярност. Много хора считат, че това е метод да се избегне упорития труд, тъй като сме надалеч от офиса и бдителния взор на управлението.

Да работим от вкъщи си евентуално наподобява като разкол, в случай че имаме вяра в концепцията за " взаимно, новаторско работно място " или споделяме постоянно срещаната мениджърска фикс идея " дано да накараме всички да работят в офис, който наподобява като хотелско лоби от друго измерение ".

Но съгласно професора по стопанска система в Станфорд Никълъс Блум последователите на концепцията за отворените офиси разсъждават напълно неправилно.

В своето присъединяване в TED Talk Блум изяснява, че работата от у дома е евентуално толкоз мощна и новаторска, колкото и самоуправляващите се коли. И е безусловно сериозен.

Като доказателство професорът показва компания в Сингапур, която в продължение на 2 години организира забавен опит - половината от чиновниците й работят от вкъщи си 4 дни в седмицата, а другата половина идват в офиса 5 дни седмично.

Двугодишното изследване разкрива, че чиновниците, работили от у дома, са имали " голямо, голямо " (по думите на Блум) нарастване на продуктивността - съвсем еквивалентно на спомагателен работен ден - основно заради по-рядко разпръскване и по-малко безсмислени диалози.

Експериментът потвърждава, че чиновниците, работещи от вкъщи, са склонни да остават по-дълго на едно и също работно място, като по този метод понижават текучеството на личен състав.

Така се заобикаля сериозен проблем, който понижава продуктивността и резултатите на ръководството и води до скъпа загуба на умения и контакти, когато един чиновник напусне.

Освен това работещите от у дома са по-щастливи и по-здрави, като по този метод понижават болничните и отсъствията от работа (както и хората, идващи в офиса с вирусно заболяване), а всичко това понижава общите разноски на компанията за опазване на здравето.

Експериментът е толкоз сполучлив, че сингапурската компания постанова на всички свои чиновници да работят от у дома. Това й разрешава да пораства, без да харчи пари за скъпо офис пространство.

Тези резултати са в унисон със скорошно изследване на Галъп. Според него чиновниците, работещи от у дома 3 до 4 дни седмично са доста по-склонни да се усещат ангажирани, в сравнение с хората, ходещи в офиса всеки ден.

Изводът е единствено един: фирмите, които принуждават чиновниците си да вървят в техните лъскави, само че шумни и разсейващи отворени офиси, ще реализиран доста по-добри резултати, в случай че оставят чиновниците си да работят от у дома през множеството време. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР