Работа и стабилност. С тези думи премиерът Бойко Борисов определи

...
Работа и стабилност. С тези думи премиерът Бойко Борисов определи
Коментари Харесай

Работа и стабилност - най-важното за 2019 , отчете Борисов

Работа и непоклатимост. С тези думи министър председателят Бойко Борисов дефинира какво е било най-важното за 2019 година по време на визитата си в Стара Загора.

По думите му има доста мераклии да ръководят, само че това не е елементарно.

По отношение на " Зелената договорка ", реализирана в Брюксел з а постигане на нулеви излъчвания до 2030 година и ограничение на въглищата в промишлеността, Борисов съобщи, че с цел да проработят ТЕЦ-овете на различни източници ще са нужни най-малко милиард евро.

Премиерът акцентира още, че по тематиката е нужен консенсус и не може да се вземе еднолично решение.

" Това е нещо, което касае енергосистемата - 60% от тока се прави от ТЕЦ-овете. 15 - 20 000 души работят, това не е някакво елементарно решение и еднолично да се вземе ", уточни той.

Борисов добави, че ще се търси промяна, само че би трябвало да се подсигурява и сигурността на хилядите служащи. " Въпросът е хората да бъдат спокойни, че в секи ще има пенсия, ще има работна заплата и няма да бъде оставен на улицата " , уточни той.

Във връзка със градежите, които се вършат в страната той съобщи, че вместо да се гордеем с тях и да се демонстрират, се намира по една плочка и по през целия ден я демонстрират.

Уникални градежи се вършат , акцентира той и даде за образец " Струма ", където се вършат по 8 метра тунел за ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР