Рабододателските организации са против застъпената от настоящия президент Румен Радев,

...
Рабододателските организации са против застъпената от настоящия президент Румен Радев,
Коментари Харесай

Работодателите мигновено скочиха срещу гласовете за смяна на плоския данък

Рабододателските организации са срещу застъпената от сегашния президент Румен Радев, някогашния държавен глава Росен Плевнелиев и ръководещия шеф на МВФ Кристалина Георгиева концепция за промяна на плоския налог с прогресивно облагане на приходите, тъй че богатите да заплащат повече.

В същото време бизнесът няма срещу свалянето на ставката на Данък добавена стойност за ресторантьорския отрасъл с аргумента, че това не било смяна на данъчната система, а краткотрайна антикризисна мярка.

" Представителните на национално ниво организации на работодателите АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, обединени в Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), заставаме на кардинална позиция в поддръжка на актуалната данъчна система на България ", акцентират организациите.

Според работодателите " всяка радикална смяна на данъчната система би изложила на риск и би сложила под подозрение стабилността и предвидимостта на бизнес средата и би отправила неподходящи сигнали към предприятията и вложителите ".

Бизнес асоциациите явно се застъпват за опазване на налозите върху облагата и приходите в настоящия им тип и със ставките от 10%.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР