Rabobank отчете 12% ръст на нетната печалба за първото полугодие

...
Rabobank отчете 12% ръст на нетната печалба за първото полугодие
Коментари Харесай

Rabobank обмисля продажбата на част от бизнеса си в САЩ

Rabobank регистрира 12% растеж на чистата облага за първото полугодие до 1.7 милиарда евро през август, подкрепено от намаляването на разноските и мощния стопански напредък в Холандия

© В© Michael Kooren / Reuters Още по тематиката
BNP Paribas купува полския бизнес на Rabobank

Френската група ще заплати към 1 милиарда евро за 98.5% от акциите на Bank BGZ
5 дек 2013
Moody’s понижи рейтинга на холандски и белгийски банки

Дългосрочните оценки за ING, KBC, ABN, Rabobank и LeasePlan бяха понижени с две степени, а тази на SNS с една
15 юни 2012
Fitch смъкна рейтинга на 5 европейски банки

Понижени са оценките на Credit Agricole, Banque Fédérative du Crédit Mutuel, Danske Bank, OP Pohjola и Rabobank Group
15 дек 2011
Последната банка с рейтинг AAA го загуби

Standard&Poor`s намали оценката си за холандската Rabobank с две степени
1 дек 2011 Холандската банка Rabobank изследва опцията за продажба на американските си интервенции за банкиране на дребно и бизнеса за ръководство на благосъстоянието, оповестява Reuters, базирайки се на източници, осведомени с въпроса. Стойността на договорката може да доближи сумата от 1 милиарда $.

Причините

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Този ход е индикативен за устрема на Rabobank да се преструктурира. Банката разгласи още преди две години, че ще редуцира 9000 работни места – една пета от работната й мощ, и съобщи, че ще понижи салдото си със 150 милиарда евро до 2020 година като част от 5-годишен стратегически проект.

Източниците настояват, че бизнесите за продажба са част от основаното в Калифорния звено на банката – Rabobank N.A., което дава услуги за ръководство на благосъстоянието, банкиране на дребно, както и комерсиално финансиране посредством мрежа от повече от 100 клона.

Rabobank N.A. общо има активи на стойност 13.5 милиарда $ към 30 юни съгласно данни на Федералния запас. Не съществува обособена разбивка за активите на интервенциите на дребно и бизнеса за ръководство на благосъстоянието, които се оферират за продажба. Източниците на информацията желаеха да не бъдат разкривани, защото процесът на продажба е конфиденциален. Rabobank е отказала да разяснява.

Стари проекти

Rabobank е обмисляла продажбата на същите бизнеси и през 2014 година, само че по този начин и не я е осъществила. По-късно беше разкрито, че по това време Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е правило следствие на банката по отношение на противозаконни заплащания.

Разследването завърши тази година, когато холандската банка се съгласи да заплати над 368 млн. $ за култивиране на парични преводи, евентуално свързани с трафик на опиати и други противозаконни действия. Rabobank се призна за отговорна пред федералния съд в опит за възпрепятстване на регулаторния контрол.

Франчайзът на Rabobank N.A. евентуално ще е прелъстителен за огромните районни банки от западните щати, считат източниците. Малките банки се възприемат като скъпи цели за заемодателите в градските центрове, защото обезпечават обилни депозити, които могат да бъдат употребявани за стимулиране на растежа на заемите в градовете.

Rabobank регистрира 12% растеж на чистата облага за първото полугодие до 1.7 милиарда евро през август, подкрепено от намаляването на разноските и мощния стопански напредък в Холандия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР