Р есторантьори се събраха на протест в Пловдив. Тяхното искане

...
Р есторантьори се събраха на протест в Пловдив. Тяхното искане
Коментари Харесай

Ресторантьори на протест в Благоевград и Пловдив

Р есторантьори се събраха на митинг в Пловдив. Тяхното искане е да работят обикновено, защото всяко затваряне е трагично за тях.

"Не желаеме помощи, желаеме да работим обикновено, с цел да може да си плащаме на снабдители и на личния състав ", обявиха ресторантьорите. "Ограниченията ни обричат ", споделиха още те, представени от "Фокус ".

С тенджери и капаци и лозунги хората потеглиха на спокойно протестно шествие в града. Шествието стартира от площад "Съединение ", мина през основната улица и за минути затвори бул. "Цар Борис Трети ".

На митинга се появи и ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, който изрече следващото си отвращение, че държавното управление първо е взело здравните ограничения, а зад тях няма стопански.

"Повечето хора тук са безработни и по какъв начин да си гледат фамилията, хората са обезпокоени за насъщния си ", сподели Алибегов.

Той напомни, че миналогодишното затваряне на заведенията не е помогнало за пандемията, а това за имунизацията на популацията не е единствено тяхна работа.

От сектора упорстват ограниченията да се гледат от народните представители, а не да се вземат решение от един назначен министър. "Освен това е редно първо държавната администрация да се имунизира, с цел да даде образец на личния състав на заведенията ", споделят още от сектора.

По думите на Алибегов, досега личните състави на заведенията са имунизирани на 40%.

Алибегов разгласи, че на 8 септември в София ще има огромен следващ митинг, който ще бъде подсилен и от други сектори.

На митинга в Пловдив бе оповестено още, че досега към 40% от заведенията в страната са банкрутирали, защото сектора е поел всичките негативи на пандемията. "Затова е належащо първо да се изготвят икономическите ограничения и ясни критерии за застраховане на сектора ", считат протестиращите.

Собственици на заведения и нощни клубове, както и представители на свързани с тях бизнеси от област Благоевград, излязоха на митинг на основен път Е-79.

Хората са на пътното платно, охранявани към този момент единствено от полицията, без да се употребява мощ, а плакатите упорстват да отпаднат всевъзможни ограничавания за бизнеса, други настояват, че обществените ограничения изобщо не стигат до хората за тяхното оцеляване, а трети непосредствено задават въпроса - по какъв начин да си платим наема и по какъв начин да изпратим децата на учебно заведение, осведоми.

Хората упорстват да отпаднат всевъзможни ограничавания, защото съгласно тях обстановката не го постанова и се усещат изкупителна жертва на сюжета за стимулиране на имунизирането в България.

Гражданите на митинга ще вземат участие и в националния митинг идния вторник, а до тогава чакат страната да се намеси и да вкара по-реалистични ограничения във връзка с ресторантьорите, нощните клубове и обвързваните с тях бизнеси.

Протестиращите пробваха да блокират и кръговото кръстовище за връзка с Автомагистрала "Струма ", само че не бяха позволени от полицията. Движението сега е доста натоварено и поради аварирал тир край Симитли, отбелязва.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР