R&M e един от водещите доставчици на пасивни кабелни решения

...
R&M e един от водещите доставчици на пасивни кабелни решения
Коментари Харесай

Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения


R&M e един от водещите снабдители на пасивни кабелни решения за информационни мрежи от най-голям клас, като продуктите и системите на швейцарската компания играят основна роля за сигурното и безотказно даване на глас, данни и видео в редица браншове, в това число финансов, центрове за данни, телеком оператори, промишлени предприятия и корпоративни офиси. През 2012 година бе основано българското дружество Reichle & De-Massari Bulgaria Production, в което работят към този момент над 350 чиновници. От 2012 година до 2018 година швейцарската група непрекъснато влага в това дружество и уголемява производството. За проектите на R&M беседваме с един от притежателите на R&M Мартин Райхле.

 Мартин Райхле, съсобственик на R&M

Мартин Райхле, съсобственик на R&M

Доволни ли сте от бизнеса и индустриалните интервенции на R&M в България?

Мартин Райхле: Да, несъмнено. Ние присъстваме в България повече от 20 години с търговски интервенции, а от съвсем 10 години разполагаме и с индустриално дружество тук, което основава фибро-оптични решения за цялата ни група. Продуктите се продават извънредно сполучливо в Европа, Близкия изток и в Съединени американски щати. Предприятието създава в България решения с швейцарско качество, гарантиращо безпроблемна работа на нашите клиенти и сътрудници.

През последните години редица компании от автомобилния отрасъл, огромна част от които от Германия, започнаха да откриват у нас свои индустриални предприятия като VOSS, MD Electronik. Говори се, че VW също обмисля основаването на огромен цех в София. Смятате ли да навлезете в областта на профилираните кабелни системи за колите и дали автомобилният отрасъл е добър клиент на R&M?

Мартин Райхле: Не се фокусираме в тази сфера. Нашият фокус е върху офисното окабеляване, кабелните системи за центровете за данни и за телекомуникационните оператори. Заводите, в които тези производители влагат – индустриални предприятия, офисни здания, са наши консуматори, само че не предлагаме съгласуваност в колите.

Ако VW реши да влага в цех в България, това би било огромен и забавен план и за нас.



Преди години се говореше, че в офисите преобладаващата част от системите ще са оптични, а медните ще изчезнат, изключително в случай че спаднат цените на оптичните портове в дейното съоръжение. Какви са вашите наблюдения и каква е обстановката през днешния ден?

Мартин Райхле: Смятам, че постоянно ще има композиция от медни и оптични системи. От софтуерна позиция оптиката е най-хубавата, само че от на практика опит по-добре е да разполагате с композиция от фибро-оптични и медни решения. Съществуват прекалено много устройства, компютри, мобилни телефони, които желаете да свържете към съществуващата инфраструктура. Ако инсталирате на всички места оптични системи, ще имате потребност от специфични комутатори, на всяко бюро, а за момента това не е толкоз дейно решение.

Инвестираме в създаването и на решения за интелигентните здания, чиито системи за климатизация, за видеонаблюдение, за осветяване се нуждаят от сложно обслужване от една единна среда.

Какви провокации пред кабелните системи слага 5G, поради че тези мрежи ще се построяват с доста на брой дребни кафези, конфигурирани на най-различни места в градовете?

Мартин Райхле: Колкото повече безжични мрежи има, толкоз повече те имат потребност от съгласуваност, само че постоянно хората не го осъзнават. До всяка антена ще би трябвало да има фибро-оптична съгласуваност и този пазар съставлява доста огромен капацитет за R&M. На редица места в Европа всеобщите построявания на сходни мрежи ще стартират през 2019 – 2021 година, тъй че чакам да успеем да осъществяваме този капацитет.

От софтуерна позиция мобилните мрежи за 5G са чудесно решение и доста експерти знаят по какъв начин да ги създадат, само че на процедура огромните провокации ще са свързани точно с антените, където висококачествените решения ще са от огромно значение.

R&M e частна компания, какво би ви предиздвикало да излезете на борсата? Какви са финансовите ви резултати?

Мартин Райхле: Определено нямаме никакви планове да излизаме на борсата. Аз съм от второто потомство притежатели от семейство Райхле, това е компания с 55-годишна история. Заедно с брат ми и останалите членове на Надзорния съвет и експертите в Изпълнителния Борд, управляваме компанията повече от 20 години. Справяме се добре, растежът на бизнеса също е добър, можем сами да финансираме растежа, тъй че няма потребност да излизаме на борсата.

През предходната година растежът ни е над 10%, оборотът ни в щатски долари е към $270 милиона. 2018 в действителност е най-хубавата година за R&M.

Смятате ли, че отмина наклонността потребителите да се интересуват повече от цената на решенията и това да ги насочва към незнайни производители и снабдители, в случай, че разноските за кабелната система са едвам 6-7% от цената на цялото ИТ решение?

Мартин Райхле: Това е тъкмо по този начин. Едва 6% от разноските са предопределени за кабелната инфраструктура, само че проблеми в нея предизвикват най-малко 50% от проблемите в дадена организация, в случай че си е купила евтини решения. Хората от ден на ден осъзнават това, изключително корпоративните клиенти и точно на това осъзнаване изискуем растежа на бизнеса ни към този момент над 10 години. Ако спестяваш от тези 6% разноски за сметка на доста висок риск, в бъдеще ще се сблъскаш с доста проблеми. Да вземем за образец една банка, чиято мрежа стопира за 1 час. Загубите ще са неведнъж по-големи от тези спестени 6% за качествено и тествано решение. Специалистите знаят, че R&M влага непрестанно във висококачествени решения и образование на сътрудници, които да възнамеряват и построяват мрежите вярно.

Предлагаме образование както за инсталатори на наши артикули, по този начин и на инженери, които възнамеряват цялостното решение, на експерти от крайните клиенти, които ще поддържат инфраструктурата. Това е едно от огромните преимущества на R&M.

Въпросите зададе Владимир Владков.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР