Р аботодателите искат оставки, готови са за протести. Причината са

...
Р аботодателите искат оставки, готови са за протести. Причината са
Коментари Харесай

Работодателите искат оставки, готови са за протести заради скъпия ток

Р аботодателите желаят оставки, подготвени са за митинги. Причината са високите цени на свободния пазар на електрическа енергия.

"От началото на месеца цената на електрическата енергия в България е най-скъпа в целия Европейски съюз. Според нас повода за това е зловредното некадърно ръководство на енергетиката в ущърб на стопанската система и семействата в България в интерес на избрани лица. Искаме оставката на управлението на Министерство на енергетиката, на Български енергиен холдинг (БЕХ) и на Топлоелектрическа централа "Марица изток 2 ".

Това съобщи ръководителят на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България и ротационен ръководител на Асоциация на организациите на българските работодатели Васил Велев след среща със служебния министър председател Стефан Янев.

"Искаме разбор на държанието на ЕСО и НЕК. След него е разумно управленията им също да подадат оставки ", сподели още Велев, като разгласи, че работодателите са в протестна подготвеност.

Според него хората, които са в ръководството на енергетиката, би трябвало да бъдат заменени с добросъвестни, а не с такива, които извличат изгоди на гърба на семействата и на работещите.

"Управлението на предлагането у нас се прави в ущърб на хората, на стопанската система, на промишлеността и на тези, които създават, заплащат заплати и пълнят бюджета. Това не е единствено от несръчност, това е от зла предумисъл тъй като неведнъж сме стигали дотук ", сподели още Велев.



Преди това служебният министър председател съобщи:

"Високите цени на тока рефлектират върху българския бизнес, частното предприемачество, както и тези енергоемки производства, тъй като се отразяват на цената на крайния артикул и го вършат евентуално неконкурентоспособен ", сподели Стефан Янев пред публицисти при започване на срещата си с представители на работодателски организации в Министерския съвет. Той посочи, че тази среща е поради високите цени на тока на енергийната борса.



Стефан Янев добави, че ще употребява тази среща за разбор какво може да се направи. Целта е да се реши какви са потребните ходове и да се направи опит да се облекчи обстановката с инструментариума, с който разполага изпълнителната власт. Служебното държавно управление разчита доста на разбора на представителите на работодателските организации, с цел да се видят проблемите под всеки един вероятен ъгъл.



Служебният министър-председател се надява да има резултатна среща с бизнеса.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
4 коментара Съобщение във фабриката: - Уважаеми колежки, в случай че сте пристигнали на работа с прекомерно необятни облекла, пазете се от работещите механизми! Ако сте пристигнали с твърде… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниСигналът е бил подаден към 6:30 ч. във вторник сутринтаМоже да се чака самичък наблюдаващ да забележи към 90 метеора за час по време на максимумаБСП прави оценка високо положените старания на преговорния екипИзберете своя любимец на уеб страницата на https://greatmonday.bgТри пъти скочи и цената на тока за бизнеса – от 98 на 250 лв. за мегаватчасПо данни на локалните здравни служби те нямат симптомиПроцесорите за настолни компютри още веднъж ще са поле на сериозна биткаЙорданов: Според мен истината е, че би трябвало да се отиде на избори, в случай че този кабинет не бъде подкрепенСривът на кислородната система в лечебното заведение е станал поради експлоадиране на тръба под земятаЖивотът на звездите, става известно, не е единствено искра и славаШофьорът е вдигнал скандал на дамите за метода, по който са били облечениГражданското дело е заведено в окръжния съд в МанхатънНевероятно арабско прелъщение, което стартираме ли да хапваме, мъчно можем да спремКогато инфлацията се усилва, положителната инвестиция е нещо, към което се стреми всеки. като манна небесна. Автомобилите са един от капиталовите принадлежности, само че още по-интересно е, когато става въпрос за коли на остаряло.Хо
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР