Qualcomm внесе депозит на стойност 1,34 млрд. евро като част

...
Qualcomm внесе депозит на стойност 1,34 млрд. евро като част
Коментари Харесай

Qualcomm форсира изпълнението на забраната за продажба на iPhone 7 и 8 в Германия

Qualcomm внесе депозит на стойност 1,34 милиарда евро като част от правно условие на немски съд, който на 20 декември реши, че Apple е нарушила патентното право на американския производител на чипове за енергоспестяващи технологии, употребявани в смарт телефоните.

Apple към този момент съобщи, че ще изтегли моделите си iPhone 7 и 8 от своите 15 магазина в Германия, когато решението на немския съд влезе в действие, което пък зависише от внасянето на въпросната сума от страна на Qualcomm.

Към момента от Apple отхвърлят коментар по отношение на хода на производителя на чипове.



Германският случай е третото доста изпитание на Qualcomm за възбрана на продажбите на доходоносните за Apple устройства поради обвинявания за нарушение на патенти. Преди това, като част от световната патентна борба сред двете компании, производителят на чипове предприе сходни дейности в Съединени американски щати и Китай.

Съгласно правосъдната заповед, Apple би трябвало да спре продажбата, предлагането и вноса в Германия на всички модели iPhone, които са част от разногласието. Освен това компанията би трябвало да изтегли въпросните модели и от обектите на трети страни, където те се продават, настояват от Qualcomm.

Освен, че оповестиха, че ще апелират, в предходното си изказване по отношение на решението на немския съд от Apple обявиха, че ще продължат да оферират всичките си устройства в многочислени търговски обекти в Германия, което е влиза в директно несъгласие с интерпретацията на производителя на чипове. Засега от Мюнхенският областен съд не са коментирали тази позиция на Apple.

Кай Рутинг, немски юрист, който не взе участие в делото, декларира обаче, че правосъдната заповед е ориентирана към субектите на Apple, а не към трети страни. " Тези трети страни към момента са свободни да продават въпросните модели iPhone и го вършат сполучливо ", споделя Рутинг, добавяйки, че " цялостното споразумяване на разногласието ще бъде направено в американски правосъден развой, а не в немско дело”.

Според юристът Apple има мощни причини за анулация на решението на немския съд при обжалването, а в случай че това се случи, депозитът на Qualcomm ще бъдат употребен за компенсиране на Apple.

Анонсираното от Apple желание да изтегли моделите от магазините си в Германия контрастира с това, по какъв начин компанията реагира на правосъдното решение в Китай, където съдът също излезе с решение в интерес на Qualcomm и наложи даже повече рестрикции. Apple продължава да продава телефони в Китай, като твърди, че това не нарушава законите на страната.

Компанията въпреки всичко предложи софтуерна актуализация, с цел да е сигурна, че в действителност няма да се окаже под ударите на китайското законодателство. Но от Qualcomm дадоха отговор, че тези актуализации на софтуера не са задоволителни и Apple към момента би трябвало да изтегли телефоните си. Очаквано, Apple е подала искане до китайския съд да преразгледа решението си. До момента няма явен резултат от настояването.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР