Qualcomm току-що представи своя нов бюджетен мобилен чипсет Snapdragon 4

...
Qualcomm току-що представи своя нов бюджетен мобилен чипсет Snapdragon 4
Коментари Харесай

Qualcomm представя новите чипсети Snapdragon 4 Gen 2

Qualcomm преди малко показа своя нов бюджетен мобилен чипсет Snapdragon 4 Gen 2. Този чип има голям брой усъвършенствания, които ще вдигнат летвата на смарт телефоните от по-нисък клас нагоре. Платформата е проектирана за отличен живот на батерията — компанията дава обещание “целодневна приложимост “. Qualcomm също по този начин дава обещание бързи процесори, 5G съгласуваност и капацитет за възстановяване на образните резултати с вградените камери.

Чиповете разполагат със личен процесор Qualcomm Kryo с пикова периодичност до 2,2 GHz, което е леко нарастване по отношение на предходното потомство. Най-новото и най-хубаво, с което чиповете на Qualcomm могат да се похвалят още, е технологията за бързо зареждане: компанията твърди, че от контакта ще получите 50 % заряд единствено за 15 минути.

Платформата предлага поддръжка на актуалните FHD+ екрани с кадрова периодичност до 120 фрагмента в секунда. Snapdragon 4 Gen 2 също по този начин разрешава огромни надстройки на камерата, като електронна стабилизация на изображението, по-бърз автофокус, усъвършенствано понижаване на замъгляването и други Чипсетът даже обезпечава Multi-Camera Temporal Filtering (MCTF) технология за доста понижаване на шума при снимане на видео.

Разбира се, това е актуален артикул, който е обявен през 2023 година, тъй че главният акцент ще бъде върху изкуствения разсъдък. Това значи, че камерата ще продължи да се усъвършенства, в това число и посредством основани на AI настройки на осветлението за снимане при слаба светлина, както и посредством AI-инструмент за унищожаване на фоновия звук.

Що се отнася до връзката, съществува патентована система X61 5GB Modern-RF, която дава обещание „ светкавична скорост “ с разширена поддръжка на мрежи и честоти. Тези чипове към момента не се употребяват в бюджетните смарт телефони, само че ще стартират да се появяват по-късно тази година. OEM-брандовете като Redmi и vivo към този момент дадоха обещание да стартират да внедряват този чипсет в своите продуктови модели.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР