Qualcomm представи новата си мобилна платформа – Snapdragon 855 Plus.

...
Qualcomm представи новата си мобилна платформа – Snapdragon 855 Plus.
Коментари Харесай

Qualcomm представи Snapdragon 855+ - чип за гейминг, 5G, AI и смесена реалност

Qualcomm показа новата си мобилна платформа – Snapdragon 855 Plus. Подобренията по чипа целят да адресират условията на потребителите във връзка с гейминга, изкуствения разсъдък, смесената действителност (XR) и 5G. Имаме надграждане върху истинския чип, който беше разгласен в края на предходната година.

Нека разгледаме какво е по-различно. Процесорът Kryo 485 към този момент работи на периодичност от 2.96GHz, по отношение на 2.84GHz в първата версия. От Qualcomm се хвалят с 15% по-бърз Adreno 640 графичен процесор.

„ Snapdragon 855 Plus ще вдигне равнището за елитните геймъри с нарастването на продуктивността на CPU и GPU. Ще усъвършенства прекарването във връзка с гейминга, 5G, AI и XR, което нашите OEM клиенти желаят да доставим. Snapdragon 855 Plus е най-напредналата ни мобилна платформа към този миг и надгражда триумфа на Android флагмана от 2019-та, Snapdragon 855 5G. ”, споделя Kedar Kondap, вицепрезидент в Qualcomm.

Обновената платформа към момента разчита на X50 5G модем в композиция с RF Front-end услуги, с цел да поддържа 5G съгласуваност. Има интеграция на X24 LTE 4G чип.

От компанията чакат новия чип да стартира да се използва в комерсиални устройства през втората половина на тази година. Все още няма информация кои производители ще изберат новата платформа за творенията си.
Добре ли са се справили от Qualcomm? Ще има ли чак толкоз огромна разлика по отношение на Snapdragon 855?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР