Qualcomm постигна няколко успеха в правната битка с Apple, но

...
Qualcomm постигна няколко успеха в правната битка с Apple, но
Коментари Харесай

Съд ограничи щетите, които Qualcomm може да нанесе на Apple

Qualcomm реализира няколко триумфа в правната борба с Apple, само че в този момент производителят на чипове е изправено пред угрозата да получи сериозен удар. Съдия е приел настояването на Apple за ограничение на евентуалните вреди от патентния иск на Qualcomm към интервала след подаването на желае през 2017 година Съдията е наложил и спомагателни ограничавания, защото, съгласно него, Apple не нарушава един от патентите, за които е упреквана от Qualcomm.



Въпросният патент е включен в две от недоволствата на производителя на чипове до Комисията за интернационална търговия (International Trade Commission – ITC). Въпреки че комисията към момента не е излязла с дефинитивно решение по проблема, до момента е открило, че Apple е нарушила единствено един патент и че не се постанова възбрана за импорт.

Qualcomm съди Apple в отговор на антитръстовите правосъдни каузи от страна на софтуерния колос за корист с господстващо състояние и завишаване на таксите за безжични съставни елементи. Затова и е малко евентуално правосъдната сага сред двете компании да завърши скоро.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР