Qualcomm обвини Apple, че си е присвоила $7 млрд. от

...
Qualcomm обвини Apple, че си е присвоила $7 млрд. от
Коментари Харесай

Apple дължи $7 млрд. за роялти такси, твърди Qualcomm




Qualcomm упрекна Apple, че си е присвоила $7 милиарда от роялти такси, които й дължи за използването на предпазена технология на Qualcomm. Това обвиняване задълбочава проточилия се спор сред двете компании, като няма изгледи той да бъде решен скоро.

Твърдението на Qualcomm e направено при чуване пред федерален арбитър в Сан Диего, където се организира правосъдната борба сред двата колоса. Освен това дело има още няколко правосъдни процеса, покриващи разнообразни пазари и юрисдикции.

През предишния месец шефът на Qualcomm Стив Моленкопф загатна, че двете страни са подхванали стъпки за споразумяване на разногласието. Последното изказване в правосъдната зала обаче демонстрира нещо по-различно.

Apple и нейните сътрудници са задържали роялти заплащания, които съгласно Qualcomm й принадлежат, а Apple счита, че те са резултат от нечестни лицензионни практики.

По време на многочислените чувания и свидетелски показания в съда изплуваха и други обвинявания, в това число Qualcomm упрекна Apple че споделя търговски секрети с Intel, също така се пробва да продава някои iPhone модели, забрани в Съединени американски щати.

Производителят на iPhone пък поддържа позицията си, че Qualcomm взима по непочтен път патентни такси, в това число взима два пъти такси за използването на една и съща технология.

Освен това Apple се опита да накара съда да разгласи за невалидни някои от патентите на Qualcomm, защото те “не покривали нови идеи”, като производителят на чипове желае това искане да бъде отхвърлено от съдиите по настоящия правосъден развой в Съединени американски щати.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР