Qualcomm и Търговската комисия на Тайван сключиха примирие. Двете страни

...
Qualcomm и Търговската комисия на Тайван сключиха примирие. Двете страни
Коментари Харесай

Qualcomm се размина със $774 милиона глоба по антитръстов спор в Тайван

Qualcomm и Търговската комисия на Тайван подписаха помирение. Двете страни се съгласиха да уредят разногласието си по отношение на спазването на антитръстовата политика на страната от страна на производителя на чипове. Комисията упрекна Qualcomm в корист с господстващо състояние във връзка с пазара на чипсети за клетъчни телефони, като в последна сметка ѝ наложи санкция от 774 милиона $ през 2017 година Сега, откакто софтуерният колос от Сан Диего отхвърли тези обвинявания и апелира решението, регулаторният орган се е съгласил да ограничи санкцията до 93 милиона $, които Qualcomm към този момент заплати през юли. Според изказване на компанията " няма други дължими суми ".



Съгласно изискванията на съглашението, Qualcomm може да продължи да дефинира лицензионните такси въз основа на цената на устройствата, които употребява техни съставни елементи, а освен по отношение на цената на самите чипове. Компанията обаче се задължава да съблюдава набор от условия. На първо място, Qualcomm би трябвало да разширят вложенията си в Тайван и да работи взаимно с държавното управление за развиването на 5G в страната. Освен това компанията би трябвало да отвори нови индустриални и инженерни центрове в страната. Водещият производител на чипове също по този начин би трябвало да разреши на регулатора да следи покупко-продажбите му през идващите пет години.

Qualcomm към този момент няма да може да дава на производителите отстъпки в подмяна на изключителни права. В същото време, в случай че някой от актуалните сътрудници на компанията желае да предоговори изискванията си, тъй като има вяра, че е подложен на незаслужено отнасяне, производителят на чипове няма да може да прекъсва доставките по време на договарянията.

Според консултантската група DC International Advisory Търговската комисия на Тайван е изправена пред голям напън от страна на локални заинтригувани страни да позволи правната си борба с Qualcomm допустимо най-скоро. Пред The Financial Times от организацията споделят, че един от субектите, които упорстват за това, е Министерство на стопанската система на Тайван, което беше мощно наранено от казуса, откакто Qualcomm спря изследователските стратегии, които финансираше.

" Щастливи сме да потвърдим уговорката си да лицензираме скъпата си интелектуална благосъстоятелност според правилата за правдивост и доверие.С премахването на несигурността в този момент можем да се съсредоточим върху разширението на връзките ни, които поддържат тайванската безжична промишленост и бързото приемане на 5G технология ", разяснява Алекс Роджърс, ръководител на лицензионния отдел на Qualcomm.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР