Quake II несъмнено е един от „вечните“ шутъри, добил огромна

...
Quake II несъмнено е един от „вечните“ шутъри, добил огромна
Коментари Харесай

Quake 2 получава масивен графичен ъпдейт този юни

Quake II безспорно е един от „вечните“ шутъри, добил голяма известност след дебюта си преди повече от 20 години. Възрастта на играта обаче не може да я съпоставя с новите заглавия, излизащи през 2019-та година, най-малко на тематика графика. Nvidia се пробва да промени това, като вкара в системата на Quake II своята новаторска функционалност, наречена трасиране на лъчите. В тази връзка новият ъпдейт на играта се назовава Quake II RTX .

Windows и Linux потребителите ще могат да изтеглят първите три равнища на Quake II RTX гратис от 6-ти юни. Останалата част от акцията и мултиплеъра от режима се отключват, в случай че имате законно копие на твърдия си диск. Сорс кодът на ъпдейта, захранван от Vulkan API, ще бъде оповестен в уеб страницата Github. Очаква се и експанжъните за Quake II също да могат да се възползват от функционалността на RTX видеокартите. В този случай обаче се изискват малко старания от почитателите, имащи желанието да вземат участие в преработката.

Самият шеф на студио id software, Тим Уилиц, разяснява:

„Рядкост е районен съд игра да има въздействие и дългоденствие от мащаба на Quake II. Да видя тази игра с трасиране на лъчите двадесет години по-късно е специфичен миг за мен“.

В последните дни доста програмисти собственоръчно се опитваха да вкарат трасиране на лъчите в Quake II, само че професионалният метод на Nvidia води до радикално друг резултат. На Конференцията на разработчиците на видеоигри компанията за първи път показа напредъка си в преработката на остарелия шлагер. Тя се похвали с консолидираното на трасиране на лъчите с опция с до две отблясъци, видимост на основния воин в отражението на вода и стъкло, осветяване според от денонощието и повече от 3 хиляди усъвършенствани текстури (базиращи се на мода Q2XP).



Разбира се, цялото изпитание на компанията Nvidia се дължи на желанието да популяризира своите нови RTX видеокарти на елементарните консуматори. А те са безценен разкош – най-евтините сега се продават за най-малко $339 $ (повече от 700 лв. в България). Освен това минималните условия на новия Quake II RTX също не са скромни. Ще би трябвало да се снабдите с най-малко трето потомство Intel Core i3 процесор и 8 GB оперативна памет, с цел да подкарате играта. Интересно би било обаче да забележим разликата в продуктивността на Linux против Windows операционните системи, употребяващи Vulkan.

Да напомним, че рейтрейсинг технологията NVIDIA RTX бе показана в средата на месец март и разрешава на основателите на наличие и на разработчиците на компютърни игри да дават кинематографично качество в действително време.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР