Qatar Totalenergies Open, полуфиналИга Швьонтек – Мария Сакари 6-4, 6-3Ига

...
Qatar Totalenergies Open, полуфиналИга Швьонтек – Мария Сакари 6-4, 6-3Ига
Коментари Харесай

Швьонтек е финалистка в Доха след първата си победа над Сакари


Qatar Totalenergies Open, полуфинал

Ига Швьонтек – Мария Сакари 6-4, 6-3

Ига Швьонтек се класира за финала на WTA 1000 шампионата в Доха за пръв път в кариерата си. Полякинята доближи до заключителния конфликт след двусетов триумф над Мария Сакари, като по този метод записа дебютната си победа над тази съперничка и прекъсна серията си от три следващи загуби против първата ракета на Гърция.

На финала Швьонтек ще се изправи против Анет Контавейт, която по-рано през днешния ден в профил Йелена Остапенко.

Швьонтек направи по-малко двойни неточности (1-2), като в това време имаше и сериозен превес във връзка с извоюваните на първи сервис точки (30-19). И двете съпернички доближиха до осем шанса за пробив, като оползотворените бяха 5-3 в интерес на шампионката на Ролан Гарос за 2020 година В същото време Швьонтек пласира 20 уинъра против 9 за Сакари.

Полякинята завоюва подаването си в откриващия гейм, откакто избави два брейкпойнта, само че все пак Сакари доминираше първоначално и съумя да осъществя ранен пробив, след който поведе с 3-1. Швьонтек обаче се приспособява към играта на съперничката си и съумя да възвърне равенството, като паритетът се резервира и при 4-4. Швьонтек още веднъж излезе напред в резултата, като отрази нов брейкпойнт, а след това съумя да пробие сервиса на Сакари за повторно и да вземе преднина в дуела след 6-4.

Втората част стартира по подобен сюжет – Сакари проби първа и поведе с 2-0, само че Швьонтек съумя да върне брейка и да изравни. При 3-3 везните последователно започнаха да се нкланят в интерес на полската тениситка, която играеше все по-уверено и офанзивно, до момента в който в това време грешките на нейната съперничка се усилиха доста. Елементът от играта, който бе един от главните фактори за успехите на Сакари в предходните конфликти сред двете – физическата кондиция, този път бе оръжие в арсенала на Швьонтек. Осмата в свет не загуби повече геймове до края и завоюва с 6-4, 6-3 след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР