Qashqai е най-успешният модел в 83-годишата история на Nissan в

...
Qashqai е най-успешният модел в 83-годишата история на Nissan в
Коментари Харесай

Nissan Qashqai стана още по-хубав, по-динамичен и по-технологичен

Qashqai е най-успешният модел в 83-годишата история на Nissan в Европа. Кросоувърът е натрупал почти 2,3 млн. продажби от появяването си през 2007-а насам, спечелил е над 80 награди, в това число 19 трофеи " Автомобил на годината ", и през днешния ден е по-привлекателен на външен тип, по-динамичен като държание и по-технологичен от всеки път.
Модернизациите, направени по препоръките на клиентите, се концентрират в четири области – съвременен нов екстериорен дизайн; по-високи равнища на качество в интериора; усъвършенствано пътно поведение; прибавяне на нови технологии Nissan Intelligent Mobility.
" Второто потомство на Qashqai бе великолепен дипломат на нашата новаторска кросоувър гама и марката Nissan от лансирането му през 2014 година. Той бе търговски феномен, задържайки ни на първа позиция в сегмента. С тези премиум усъвършенствания по дизайна, технологиите и пътното държание, ние сме уверени, че тази наклонност ще продължи ", споделя Филип Саяр, старши вицепрезидент в Nissan Европа, Продажби и маркетинг.
Представен по-рано тази година по време на Автомобилен салон Женева, новият Nissan Qashqai стартира да се продава в Европа от юли 2017-а и продължава да се създава в модерния цех на Nissan в Съндерланд, Англия.

 Nissan Qashqai @@@

Най-драматичните усъвършенствания по Qashqai са в екстериора му и Nissan назовават новия му жанр " Premium Dynamism ".

Предната част на Qashqai е напълно изменена, общоприетоо е инсталирана интегрирана нова предна ризница, а отворите за въздуха от всяка страна подкрепят охлаждането на мотора. Централно място в промененото лице на Qashqai заема последната интерпретация на емблематичната радиаторна решетка V-motion, която обкръжава новата емблема на Nissan.

Едва забележима, с помощта на новаторския инженеринг на Nissan, хромираният силует на решетката към този момент приютява предната камера, която обезпечава част от облика на Intelligent Around View Monitor, новаторската системата за паркиране с 360-градусов преглед към автомобила. Преди тя бе част от емблемата на Nissan.

Радиаторната решетка е заобиколена от нови светлинни блокове на фаровете. Светлинният " бумеранг " автограф на дневните светлини при халогенните фарове е нов, формиран от девет, а не шест светодиода, като лещите са нови и по-тънки. Резултатът е по-модерно и премиум лъчение.

Променената задна ризница на новия Qashqai основава по-модерна форма и по-престижно лъчение. Светлинният светодиоден " бумеранг " претекст на Qashqai е продължен през целия светлинен блок, добавяйки образна ширина на задната част на автомобила. В светлинния блок е основан аеродинамичен 3D детайл, който дава своя дребен принос за понижаване на въздушното противодействие, намалявайки настоящите разноски на притежателите. Вътрешността на задната светлина в този момент е по-тъмна по отношение на преди. На покрива ясно се вижда антената вид акулска перка, когато е инсталирана такава.

Ново в гамата на Qashqai е прибавянето на пето равнище, Tekna+, което застава на върха в гамата над Visia, Acenta, N-Connecta и Tekna. Новите му седалки са тапицирани с висококачествена и мека кожа nappa, с първокласна 3D материя върху междинните панели. Дизайнът е още един и на задните седалки. На шофьорската пък има електронно следена 4-посочна пневматична лумбална опора – също за пръв път предлагана в Европа от Nissan. Това разрешава на водачи с всякаква телесна конструкция да настроят тънко оптималната си позиция на седене, подобрявайки комфорта и намалявайки умората. Добавена е функционалност за запаметяване на настройките на седалката с две позиции, свързани с настройките на страничните огледала. Стандартно при Tekna+ се предлага новата аудио система BOSE Premium с осем високоговорителя (по-долу ще откриете подробности). Външните белези на Tekna+ са сатенените сребърни кутии на огледалата и релсите на покрива.

 Nissan Qashqai @@@

Промените в интериора включват нов волан, завършен D-образно с хоризонтална основа за по-спортна визия – дизайн, който може да се откри в новата Micra и X-Trail. Модернизирани са и доста други зони в интериора: вентилационните отвори и вътрешните дръжки на вратите са с по-висококачествено осъществяване, материалите са по-приятни на досег. Стандартни в цялата гама са бутоните с функционалност за отваряне/затваряне на четирите прозореца с едно допиране.

Обратната връзка от клиентите докара до възстановяване на двете инфо-развлекателни системи на Qashqai. За пръв път цифровото радио DAB е общоприетоо (на множеството пазари), до момента в който сателитната навигация със сензорен екран NissanConnect (стандартна от равнище N-Connecta и нагоре, алтернатива за Acenta) се характеризира с нов образован интерфейс, който на външен тип наподобява повече на приложение. Когато е инсталирана системата NissanConnect, новият Qashqai е оборудван с покривна антена вид „ перка на акула”, която усъвършенства приемането на сигнала и придава по-модерен тип.

Отразявайки условията на клиентите за по-добра аудио система, Qashqai е разполагаем с изцяло новата система с 8 високоговорителя. Доставяна от BOSE, премиум аудио доставчикът на Nissan, тя е формирана от две 25-милиметрови пищялки в основата на челното стъкло, 165-милиметров високоговорител във всяка предна врата и по един 130-милиметров във всяка задна врата. Два 115-милиметрови високоговорителя са инсталирани в 7,7-литровото, особено проектирано поделение в нишата за предпазване на аварийна гума. Под пътническата седалка е инсталиран 8-канален дигитален усилвател BOSE за равнене и цифрово култивиране на сигнала.

Nissan Qashqai постоянно е бил прочут със своето решително ръководство. Въпреки това държанието на новия Qashqai има редица усъвършенствания. Докато това са едни от най-важните усъвършенствания по автомобила, те не са мигновено забележими за клиента. Резултатите обаче може елементарно да се усетят, което води до образуване на по-голямо възприятие за сигурност и доверие в клиента. Развойният екип в Nissan Technical Centre Europe е употребявал противоположната връзка от притежателите на сегашния Qashqai, както и свое лично изследване. По отношение на пътния комфорт, целта е бил по-спокойно придвижване на купето и възстановяване абсорбирането на вибрациите. Това е реализирано посредством пренастройване на амортисьорите, понижаване степента за прегъване на пружината и модифициране на гумените съставни елементи. Увеличена е коравината на анти-рол бара, с цел да се запазят характерностите на ръководство. Сега купето се накланя по-малко, когато преминавате през огромни неравности на пътя, с помощта на промени по системата Active Ride Control.

 Nissan Qashqai @@@

За да усъвършенства ръководството, инженерният екип е основал по-сигурно чувство и по-добра непоклатимост в линията на завоя. Това е реализирано с нов по-дебел кормилен вал и промени в натоварването на кормилната уредба към мъртвата точка.

По отношение на ръководството, новата технология, наречена Active Return Control, значи, че кормилото в този момент се връща в приблизително състояние по по-естествен метод, с усъвършенствана точност по време на шофиране. Механизмът зад новия волан се отличава с нов динамичен амортисьор, който понижава вибрациите, достигащи до ръцете на лидера.

Аеродинамичното показване също е мощна част от цялостния пакет, допринасящо за намаление на настоящите разноски на притежателите. Дори след толкоз доста екстериорни промени, новият модел резервира своя коефициент на челно въздушно противодействие от 0.32 – измежду най-хубавите в класа. За това спомага новият вортекс генератор, инсталиран под предната ризница. Използвани нормално в самолетната и галактическата промишлености, тези дребни повдигнати секции върху равната повърхнина на бронята разрушават въздушния поток под автомобила. Това спомага за понижаване на въздушното противодействие и снижава шума от вятъра. Nissan има вяра, че това е нова иновация в автомобилната аеродинамика и е подал документи за патентоването й.

Новият Qasqai идва изцяло зареден с технологиите Nissan Intelligent Mobility, в това число самостоятелно ръководство ProPILOT. ТУК можете да намерите всичко, което би трябвало да знаете за системата.

Гамата от ефикасни мотори на Qashqai е пренесена в новия модел, предлагайки избор от бензин или дизел, 6-степенна механична или CVT XTronic автоматизирана трансмисии, задвижване на двете или четирите колела, като по този начин може да се посрещне всяка потребителска потребност. Гамата включва 1,5-литров дизел със 110 к.с., който, с излъчвания CO2 от единствено 99 г/км и разход на гориво от едвам 3,8 л/100 км, е водач в сегмента.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР