Пьотр Нестеров беше избран за тенисист номер 1 на Европа

...
Пьотр Нестеров беше избран за тенисист номер 1 на Европа
Коментари Харесай

Пьотр Нестеров избран за тенисист номер 1 на Европа

Пьотр Нестеров беше определен за тенисист номер 1 на Европа при момчетата до 16 годишна възраст, оповестиха публично от Тенис Европа.

С това достижение българинът печели едноседмичен лагер в академия академия " Муратоглу ". Това е един от най-модерните центрове за образование в света, който предлага подготвителни лагери целогодишно в един неповторим състезателен и развлекателен комплекс от 12 хектара във френската Ривиера.

Официалният документ и орден за премията " Играч на годината " ще бъдат връчени на представител на Българската федерация по тенис по време на гала в годишната среща на Тенис Европа във Валета, Малта, в края на март 2019 година

През тази година Нестеров стана първенец на осемте най-хубави на Европа до 16 година на Мастърса в Реджо Калабрия (Италия). Също по този начин победи с купите на шампионата до 16 год. от първа категория в Сараево (Босна и Херцеговина) и в конкуренциите от второкласен в Лида (Беларус) и Панчево (Сърбия). Несторов приключва годината като номер 1 и в ранглистата при юношите до 16 година.

Завършвайки като номер 1 в годишната ранглиста на Тенис Европа, Нестеров застава в сериозната компания на Новак Джокович, Григор Димитров, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Мартина Хингис, Жустин Енен, Ива Майоли и доста други, които са завършвали годината като номер на Европа до 14 или 16 година Освен Димитров и Нестеров номер 1 на Европа от България са завършвали Димитър Кузманов и Леонид Шейнгезикхт. И двамата го реализират до 16 години надлежно през 2009 и 2015 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР