Пясъците на Камчия са български. Отвъд реката има част, която

...
Пясъците на Камчия са български. Отвъд реката има част, която
Коментари Харесай

Сандов: Никаква територия на България няма да мине към руската държава

Пясъците на Камчия са български. Отвъд реката има част, която е съветски училищен комплекс. Той е съсебоственост, в него има съветски активи, взе участие и кметството на Москва. Територията обаче е дребна и няма нищо притеснително.

Това съобщи вицепремиерът и министър на околната среда Борислав Сандов пред NOVA NEWS.

По думите му в тази ситуация с придобиването на парцела има заменки. Сандов съобщи, че лагерът се употребява от деца през лятото. „ Не се употребява за друго. И не би могло нито една територия на България да мине към съветската държава”, разяснява Сандов, запитан за разискванията през 2018 година в съветския Съвет за национална сигурност дали тази територия да не премине към съветската територия.

Той счита, че територията би трябвало да бъде предпазена от точка на запазване на околната среда. „ За да си върне статута на държавна благосъстоятелност, би трябвало регионалният шеф и други институции да подхващат ограничения като откупуване назад, повреждане на сделки”, сподели Сандов.

По думите му има два разновидността България да си върне тази територия – откопуване на пазарна стойност, или посредством повреждане на договорката и възобновяване на територията, която е добита, за територията, която е сменена.

„ Ние като министерство би трябвало да защитим територията, на която има богато биоразнообразие. На идващ стадий идва въпросът чия благосъстоятелност е тази територия”, сподели Сандов.

Той не е склонен въпросната територия да остане съветска, само че това зависело от други институции. „ Не съм склонен кметството на Москва да има територия в България, още повече когато Русия се изживява като военно нападателна държава”, сподели Сандов.

Относно подписания меморандум с Gemcorp Сандов сподели, че той е меморандум за желание. „ Това не обвързва директно страната, по-скоро основава опция за улеснени процедури във връзка с енергетиката”, сподели Сандов, който не бил осведомен със самия меморандум. „ Прави се щателна инспекция дали има съветски вложения в тази компания. Имало е преди. Според мен българското държавно управление е било заблудено във връзка с тази компания”, сподели Сандов.

Според него е нужна промяна в службите за сигурност. „ Когато едни хора са обучавани в Москва, а несъмнено и вербувани от Москва, може да подхлъзнат правителството”, разяснява вицепремиерът.

Четирите джипа от „ Аркад”, които са били в екоминистерството, се връщат сега, увери министърът. „ Предприемам дейности да мога да закупя на националните паркове тези джипове. Три от тях са били употребени от националните паркове”, сподели Сандов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР