Пясъчни плажове, заливи с кристално чиста вода, коралови рифове. Да,

...
Пясъчни плажове, заливи с кристално чиста вода, коралови рифове. Да,
Коментари Харесай

Зелена светлина: Сен Мари - любимото място на гърбатите китове

Пясъчни плажове, заливи с кристално чиста вода, коралови рифове. Да, наподобява навръх картина. Само че е напълно онлайн. Цветовете са ярки и неподправени. Сен Мари - дребен гранитен остров, който се намира на към 10-тина километра от източните крайбрежия на Мадагаскар.

Някога бил леговище на пирати. Имало стотици. Но историята решила да промени ориста на Сен Мари. Останали легендите за заровените съкровища и внушителните пейзажи.

Морските биолози настояват, че надали за гърбатите китове има по-любимо място от Сен Мари. Огромни стада се насочват към острова от юни до октомври в търсене на сътрудник.
Защо избират Сен Мари ли? Защото тук няма хищници.
Природни закони, които никой от Сен Мари не нарушава.
Можете ли да си визиите гледката? Един кит тежи към 40 тона. Дълъг е 15-16 метра. Все едно рейс да бъде подложен във вода?
Времето е заличило доста от историите за пиратите от Сен Мари. Останало е гробището на морските разбойници, което природата последователно превзема. Понякога там се отбиват туристически групи. Но главната атракция е наблюдаването на китове.
Те са толкоз покрай нас? Как се усещам ли? Много, доста дребен. Вълшебно е. Гледката в действителност е вълшебна.
През 2010 година, след изминати близо 10 000 километра край водите на Сейнт Мари се озовава и женски гърбат кит. Тръгването му било засечено от бразилското югоизточно крайбрежие.

В търсене на сътрудник той е плувал от Атлантическия до Индийския океан. Постижение, което влезе в графата най-дълго пътешестване на морски бозайник. Дотогава се смяташе, че на сходна случка са способни единствено мъжките китове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР