Пвроливните дъждове и наводненията в по-голямата част от Испания нанесоха

...
Пвроливните дъждове и наводненията в по-голямата част от Испания нанесоха
Коментари Харесай

Автомобили в морето след големи наводнения в Испания

Пвроливните дъждове и наводненията в по-голямата част от Испания нанесоха вреди на домовете и бизнеса, предадоха международните организации.

Жителите на град Алканар в североизточната част на страната споделиха, че са имали шанс, че не са починали хора, когато над 250 литра вода на квадратен метър се изля над града сред 12:00 и 18:00 часа в сряда. Наводнението бързо трансформира улиците на Алканар в реки, които опустошават всичко по пътя си. Няколко коли биват отнесени от водата и завлачени в Средиземно море. Домовете, заведенията и офис постройките са цялостни с тиня, вода и парчета. Пожарникари са употребявали хеликоптер, с цел да спасят трима души, които са се озовали в сериозна заплаха. Регионалните управляващи са евакуирали 58 поданици в хотели, до момента в който други 16 са прекавали нощта в спортна зала. Властите полагат старания за отваряне на пътищата и влаковите линии, непроходими от калта и водата.

Други елементи от централните и северните региони на Испания, в това число Мадрид, също пострадаха от наводнения. Големи региони в северната част на Испания и Балеарските острови остават под паника за стихии за втори следващ ден.

Испанската национална метеорологична работа съобщи, че има увеличение на мощните превалявания и продължителните интервали на суша, свързани с климатичната рецесия. ``Испания следи, на първо място в средиземноморските точки, интервали на проливни дъждове, които са все по-интензивни и все по-дълги интервали на суша``, сподели представителят на метеорологичната работа Рубен дел Кампо.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР