ПВО системата SAMP/T със среден обсег е доставена на Украйна,

...
ПВО системата SAMP/T със среден обсег е доставена на Украйна,
Коментари Харесай

Френско-италианската ПВО система SAMP/T е вече в Украйна

ПВО системата SAMP/T със междинен обхват е доставена на Украйна, разгласи през днешния ден френският президент Еманюел Макрон, съобщи Франс прес. Системата, която е създадена взаимно от Франция и Италия, е била доставена на Украйна, където в този момент е в деяние, съобщи Макрон четири месеца откакто бе заречен на Киев доставката на тази система, считана за еквивалент на американските Patriot.
 
Макрон акцентира, че френско-италианската система SAMP/T пази основни уреди и човешки животи в Украйна.
 
SAMP/T, известна и като MAMBA, е първата противоракетна европейска система с по-голям обхват и ще помогне на Украйна да се защищити от офанзиви на съветски дронове, ракети и самолети.
 
С тази система, с нейния радар и нейните пускови установки, оборудвани с ракети Астер с обхват към 100 километра ние можем да отблъснем необятна палитра от въздушни закани - балистични ракети с дребен обхват, изтребители, хеликоптери, дронове, залпове от крилати ракети, сподели през декември в Румъния френски военнослужещ.
 
Подобна система SAMP/T към този момент е изпратена в Румъния, с цел да пази мощно стратегическия регион на пристанището Констанца на Черно море.
 
Макрон също по този начин разгласи, че Франция, Белгия, Естония, Унгария и Кипър ще закупят взаимно ракетни системи земя-въздух " Мистрал " с дребен обхват и дефинира това като добър образец за съдействие.
 
Президентът добави, че Белгия ще се причисли към програмата за основаване на предстоящ военен европейски аероплан, по този начин  наречената бъдеща система за въздушни боеве, разработвана от Франция, Германия и Испания.  В плана Белгия ще има статут на наблюдаващ на този стадий.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР