Путин за пореден път заплаши с ядрено оръжие и мълниеносен

...
Путин за пореден път заплаши с ядрено оръжие и мълниеносен
Коментари Харесай

Проф. Кънчев: Путин плаши с познати ракети, спирането на газта ще генерира друг проблем за Русия

Путин за следващ път заплаши с нуклеарно оръжие и гръмотевичен отговор при положение на външна интервенция в Украйна.

" Не мога да си обясня за какво Путин непрестанно се реферира към нуклеарното оръжие. Докато преди 2-3 седмици не се обръщаше внимание в Съединени американски щати на тези изказвания на Путин, в този момент стремително дават отговор. Пентагонът сподели, че ракетата " Сармат " не може да бъде опасност освен за Съединени американски щати, само че и за всяка от страните съдружници. Засичането на тази ракета стартира до десетата секунда, няма нищо неповторимо в нея ", сподели специалистът по интернационална сигурност и геополитика проф. Румен Кънчев пред BGonAir.

По думите му за първи път в полемика в Конгреса в Съединени американски щати е бил подложен въпросът от републиканците дали Русия ще използва нуклеарно оръжие и подготвен ли е Пентагонът за подобен вид. Отговорът е бил, че са изцяло готови и че Русия не е готова за подобен процес.
" Трета международна война " е мощна фраза. Може да стане, само че надали някой желае ТСВ, изключително Лавров. Лавров и Песков не са от ястребите, те са за намаляване на спора. Ястребите там са Путин и Шойгу. По-скоро е шантаж, не е опасност. Съществува стратегически паритет сред ракетно-ядрения баланс на Съединени американски щати и Русия. Нито едната, нито другата страна ще получат преимущество, в случай че нанесат нуклеарен удар ", изясни проф. Кънчев.
" Не мисля, че това е шантаж. Не може да гледаме всяка стъпка на Русия като шантаж. Явно ние и поляците не сме спазили договорите. Явно ние сме първи в приключването на датата, до която би трябвало да платим по метода, по който те демонстрираха. Това не е рисково за Европа. Тази линия на тактика ще генерира различен проблем за Русия. В Европейски Съюз от ден на ден назрява мнението, че Европа би трябвало да бъде безусловно самостоятелна от Русия ", разяснява проф. Кънчев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР