Путин щял да се възползва от студаАвстралия утилизира искани от

...
Путин щял да се възползва от студаАвстралия утилизира искани от
Коментари Харесай

Русия готви мащабно настъпление

Путин щял да се възползва от студа
Австралия утилизира желани от Украйна хеликоптери “Тайпан ”

Руските войски се готвят да стартират нова атака през идващите седмици, незабавно щом земята в Източна и Южна Украйна замръзне - това написа “Институт за проучване на войната ” (ISW) в последната си фронтова сводка.

Според анализаторите обаче Москва няма да може да направи обилни пробиви във фронтовата линия. ISW цитира съветски медии, които пишат, че новото нахлуване би трябвало да се организира от 12 януари до 2 февруари. Същевременно украинското оперативно командване “Юг ” оповестява, че съветските самолети не могат да оперират в Южна Украйна заради метеорологичните условия.

Бившият началник на Роскосмос Дмитрий Рогозин показва, че фронтовата линия в западната Запорожка област “жужи като кошер ” заради огромния брой украински дронове.

Рогозин споделя още, че украинските сили употребяват дронове за удари по всяка значима цел в западната част на Запорожието, което затруднява ротацията на съветските елементи.

Предварителната оценка на ISW е, че минусовите температури евентуално ще попречват интервенциите на фронта, само че теренът ще стане по-благоприятен за механизирана маневрена война, когато земята замръзне. Анализаторите сочат, че съветските войски ще се опитат да поддържат или засилят локалните настъпателни интервенции в Източна Украйна, пробвайки се да поемат самодейността, макар зимните метеорологични условия и тежкия терен.

В същото време телевизия “Ей Би Си ” съобща, че Австралия възнамерява да утилизира излезлите от употреба хеликоптери “Тайпан ”, макар настояването на Украйна за прехвърлянето им. Киев подаде публично искане за доставката им на 19 декември, без терзание от документираните проблеми в сигурността. Процесът на утилизация към този момент е почнал, макар митинги на проукраински деятели, настояващи за прехвърлянето им в Киев, показва изданието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР