Путин ще вземе решение за отношенията с неприятелските държави.Руският президент

...
Путин ще вземе решение за отношенията с неприятелските държави.Руският президент
Коментари Харесай

Путин взима решение за плащанията с неприятелските държави

Путин ще вземе решение за връзките с " неприятелските страни ".

Руският президент Владимир Путин разпореди в понеделник да се сътвори работна група по интернационалните заплащания, чиито задания ще включват установяване на изискванията за разплащания с ”неприятелските на Русия страни ”, съобщи БГНЕС.

Още през март президентът изиска тези страни да заплащат в рубли за съветско гориво като откриват сметки в Газпромбанк. Полша и България отхвърлиха да се съобразят, а съветският енергиен колос " Газпром " прекъсна доставките предишния месец. Кремъл сподели, че същото ще се случи с всеки различен, който отхвърли новите условия за заплащане.

Работната група ще прегледа изискванията за заплащане в рубли и други национални валути с другарски страни - които ще включват Китай и Индия, макар че те не бяха посочени.

Групата, която ще се управлява от съветника на президента Максим Орешкин и ще включва висши чиновници като шефа на централната банка Елвира Набиулина, също има задачата да откри ограничения за понижаване на рисковете, свързани със замразяването на съвсем половината от 640 милиарда $ на съветските задгранични запаси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР