Путин няма да спечели в Украйна. Жестокостта никога няма да

...
Путин няма да спечели в Украйна. Жестокостта никога няма да
Коментари Харесай

Байдън от Варшава: Путин няма да спечели в Украйна, а съюзниците няма да се уморим

Путин няма да завоюва в Украйна . " Жестокостта в никакъв случай няма да пречупи волята на свободните " и " свободните хора отхвърлят да живеят в свят на безизходност и мрак ". Тези думи на американския президент Джо Байдън бяха посрещнати от публиката във Варшава с овации . Както и други негови тези в речта, в която напомни, че се . " Току-що се върнах от Киев, той стои, мощен е и най-важното е, че е свободен ", сподели президентът на Съединени американски щати.

Той съобщи и че Путин " към момента слага под подозрение убежденията " на Запада. Западните съдружници на Украйна обаче " няма да се поколебаят " и " няма да се уморят ", акцентира Байдън.

Член 5 от Северноатлантическия контракт, съгласно който нападението против една страна е еднакво на нахлуване против всички, е неизменим и е " свещена клетва ".

" Путин искаше финландизация на Украйна, само че вместо това получи натоизация на Финландия. И Швеция ", сподели в този момент Джо Байдън, изброявайки неуспехите на Путин.

В речта си Джо Байдън я " закононарушения против човечеството ", както това направи вицепрезидента, само че загатна непосредствено " изнасилванията ", които се употребяват като оръжие за война от съветските окупатори, както и опитите на Русия да открадне бъдещето на Украйна, като " изнася деца ". " Никой не би трябвало да отвръща взор от това. Това е ужасяващо, ужасяващо ", акцентира Байдън. Той към този момент един път дефинира дейностите на съветската войска. Миналата година Джо Байдън също по този начин назова протичащото се геноцид , само че по-късно администрацията изясни, че това отразява по-скоро моралната му оценка на протичащото се, в сравнение с строго юридическата.

Припомняме, по време на Студената война Финландия не се причисли към НАТО или към структурите, които по-късно образуваха Европейския съюз, с цел да не провокира неприязън от страна на прилежащия Съветски съюз. Някои специалисти преди съветската офанзива против Украйна и даже в първите месеци след нея смятаха, че сходна " финландизация " би предотвратила войната.

В началото на войната Финландия и Швеция преразглеждаха дългогодишната си политика на неутралитет и подадоха молба за присъединение към НАТО. Процесът на ратификация обаче не е завършил - участието им към момента не е утвърдено от Унгария и Турция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР