Путин няма да сложи край на войната в Украйна с

...
Путин няма да сложи край на войната в Украйна с
Коментари Харесай

Американското разузнаване: Войната няма да приключи с кампанията в Донбас

Путин няма да постави завършек на войната в Украйна с акцията в Донбас. Той е решен да построи сухопътна връзка към следената от Русия територия в Молдова. Това разгласи Аврил Хейнс, шеф на Националното разузнаване на Съединени американски щати, пред Сенатската комисия по въоръжените сили, представена от Kyiv Post.

Прогнозата на Американското разузнаване е, че е все по-вероятно Путин да активизира цялата си страна, в това число да подреди военно състояние. Той разчита, че последователността и постоянството му ще отслаби поддръжката на Запада за Украйна.

„ Оценяваме, че президентът Путин се готви за нескончаем спор в Украйна, по време на който той към момента има намерение да реализира цели отвън Донбас “, уточни Хейнс. Според нея решението на Путин да концентрира съветските сили в региона на Източен Донбас е „ единствено краткотрайна смяна “ след неуспеха им да завладяват Киев на север.

Руските сили към момента имат намерение да завоюват територия по крайбрежието на Черно море, частично с цел да обезпечат водни запаси за Крим, който Москва завладя през 2014 година, добави Хейнс пред представителите на Сенатската комисия. „ Ние… виждаме индикации, че съветските военни желаят да разширят сухопътния мост до Приднестровието “, уточни тя, имайки поради подкрепяния от Москва сепаратистки район на Молдова по продължение на югозападната граница на Украйна.

Военно състояние

Сега съветските сили не са задоволително огромни или мощни, с цел да завладяват и задържат цялата тази територия без по-обща готовност на войски и запаси от съветското общество. Руският водач „ се изправя пред противоречие сред упоритостите си и актуалните стандартни военни качества на Русия “, счита Аврил  Хейнс. Това „ евентуално значи, че през идващите няколко месеца може да се движим по по-непредвидима и евентуално ескалираща траектория “, добавя шпионин №1.

„ Настоящата наклонност усилва вероятността президентът Путин да се обърне към по-драстични средства, в това число налагане на военно състояние, преориентиране на промишленото произвеждане или евентуално ескалиращи военни варианти, с цел да освободи ресурсите, нужни за реализиране на задачите му “, предвижда Хейнс. Според нея съветските сили ще положат повече старания за спиране на западните военни доставки за Украйна и Москва може да се опита да отвърне на стопански наказания. „ Руският водач разчита, че ще успее да надживее западната поддръжка за Украйна, до момента в който войната се проточва ”, заключи специалистът.

„ Путин най-вероятно също преценя, че Русия има по-голяма дарба и предпочитание да издържи на провокации, в сравнение с неговите съперници, и той евентуално разчита решимостта на Съединени американски щати и Европейски Съюз да отслабне, защото дефицитът на храна, инфлацията и цените на силата се утежняват “, сподели Хейнс.

Патова обстановка

В същото чуване пред Сената шефът на Агенцията за защита на разузнаването на Съединени американски щати генерал-лейтенант Скот Бериър разказа актуалните сражения по дългата фронтова линия в региона на Донбас, като „ невъзможност “. Според него това може да се промени, в случай че Москва публично разгласи война и подреди обща военна готовност, с цел да усили размера на своите сили.

„ Ако Русия не разгласи война и не активизира, патовата обстановка ще продължи известно време и не виждам пробив от нито една страна. Ако се активизират и Москва разгласи война, това ще изпрати в борбата повече бойци и макар че може да не са толкоз добре подготвени и способени, те отново ще донесат маса и доста повече муниции “, разяснява военачалник Бериър.

Ядрената реторика

Аврил Хейнс, която управлява цялата разследваща общественост на Съединени американски щати, в това число Централно разузнавателно управление на САЩ и Агенцията за национална сигурност, не има вяра, че съветският водач е подготвен да ескалира спора посредством разполагане на нуклеарни оръжия. Путин употребява нуклеарна „ реторика “, с цел да изплаши Запада да не поддържа Украйна.  Според нея Москва може да ускори тази реторика, тъй като Западът подценява тези закани. Хейнс чака нови съветски учения и нуклеарни закани по суша, въздух и вода. и.

Американското разузнаване има вяра, че Путин би одобрил потреблението на дребни „ тактически “ нуклеарни оръжия, в случай че самата Русия е под „ екзистенциална опасност “. Хейнс счита, че Москва ще ескалира сигналите си, с цел да обясни в кой миг е подготвена да употребява нуклеарно оръжие.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР