Путин ни мислеше за меки, но сгреши. Наложи му се

...
Путин ни мислеше за меки, но сгреши. Наложи му се
Коментари Харесай

Байдън от Полша: Русия никога няма да спечели тази война

„ Путин ни мислеше за меки, само че сгреши. Наложи му се да се бори с нещо, което не смяташе, че е допустимо - демокрациите на този свят станаха по-силни, а не по-слаби “, сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън от градините на Кралския палат във Варшава, където държа тирада съвсем година след започването на войната на Русия в Украйна. Американският президент приказва пред жители на полската столица. На събитието участваха доста украинци, потърсили избавление от войната в Полша.

" Путин провокира западните демокрации с въпроса по какъв начин ще реагира светът. Бяхме мощни. Светът не извърна глава. Опитът на Путин да заграби земя се провали. "

Путин мислеше, че може да финландизира НАТО. Това, което получи, е натовизацията на Финландия.

Байдън сподели, че е минала една година на изключителна грубост. „ Руснаците бомбардираха гари, лечебни заведения, учебни заведения. Никой не можеше да обърне тил на това. Украйна в никакъв случай няма да падне жертва на Русия, съобщи той.

Американският прездент продължи с това, че Западът не желае да атакува Русия. " Путин можеше да постави завършек на войната за един ден, в случай че искаше. Трябва да работим дружно, с цел да подсигуряваме, че Украйна може да продължи да се пази. "

Той акцентира, че отбраната на свободата не става за един ден. На Украйна занапред ѝ предстоят сложни дни за прекарване, само че тя има поддръжката на Америка и на нейните съдружници.

„ Трябва да сме наясно със света, в който желаеме да живеем. "

Следващите пет години ще дефинират по какъв начин ще живеят хората по света, счита Байдън и прикани: " Да намерим светлината. "

Преди Байдън приказва президентът на Полша Анджей Дуда. Дуда благодари на Байдън за поддръжката.

" Байдън сподели в Киев, че свободният свят не се опасява от нищо ", сподели Дуда. " Смятам, че Русия би трябвало да напусне Украйна. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР