Путин не е Русия, Русия не е Путин.“Това е казала

...
Путин не е Русия, Русия не е Путин.“Това е казала
Коментари Харесай

Юлия Навалная в Брюксел: Путин не е Русия, Русия не е Путин

„ Путин не е Русия, Русия не е Путин. “

Това е споделила на външните министри на страните от Европейски Съюз Юлия Навалная – вдовицата на умрелия преди три дни в лагер съветски опозиционер Алексей Навални. Тя бе особено поканена на Съвет „ Външни работи “ в Брюксел.

Думите й бяха предадени от висшия представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

„ Навални бе постепенно погубен от режима на Путин. Това са най-точните думи “, безапелационен бе Борел.

Министрите се съгласиха с концепцията му световният санкционен режим на Европейски Съюз за нарушение на човешките права да носи името на Навални. Така ще бъде съхранена паметта за него. Остава въпросът да мине през техническа процедура.

„ Европейски Съюз показва възмущението си от гибелта на Алексей Навални, последна отговорност за която носят президентът Путин и съветските управляващи “, се споделя в публикувано на висшия представител от името на Съюза.

„ Русия би трябвало да разреши без значение и транспарантно интернационално следствие на събитията, свързани с неочакваната му гибел. В тясно съдействие с сътрудниците Европейски Съюз ще постави всички нужни старания, с цел да подведе под отговорност политическото управление и управляващите на Русия; както и да наложи още по-високи разноски за дейностите им, в това число посредством наказания “, добавя Борел.

Съюзът още веднъж приканва Русия неотложно и абсолютно да освободи всички други политически пандизчии, в това число Юрий Дмитриев, Владимир Кара-Мурза, Иля Яшин, Алексей Горинов, Лилия Чанишева, Ксения Фадеева, Александра Скочиленко и Иван Сафронов.

Жозеп Борел се надява 13-ият пакет от наказания против Русия поради войната в Украйна да бъде утвърден до 24 февруари. Тогава се навършват две години от нахлуването. Все още обаче няма единогласие по въпроса дали и по какъв начин приходите, генерирани от замразяването на съветските активи на Европейски Съюз, да бъдат употребявани за възобновяване на страната. Все отново активите биват разпознати и блокирани. Това обаче е едно, а конфискуването и прехвърлянето им в европейския бюджет - напълно друго.

Европейски Съюз ще продължи да поддържа Украйна и следва разискване по какъв начин да бъде увеличена доставката на муниции по европейска и по двустранна рамка.

„ Като Европейска организация по защита (ЕАО) сключихме 60 разнообразни рамкови контракта за поръчка. Индустрията в Европа най-малко твърди, че има потенциала. Тя чака поръчки. Мисля, че тези контракти могат да бъдат употребявани от всяка страна членка, която желае да извърши доставки. Но това изисква финансиране. То ще разреши да се купуват муниции и отвън Европа “, сподели посланик номер 1 на Брюксел.

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз взеха решение за започване на военна интервенция в Червено море. Това е седмата задача на Съюза за последните 4 години. Мисиите са и цивилен, и военни.

26 от общо 27 страни членки поддържат изказването на Борел от уикенда, в което се упорства Израел да не подхваща военна интервенция в Рафах. Върховният представител не загатна страната, която е срещу. Знае се обаче, че това е Унгария.

Приетото през днешния ден изказване на 26-те е съвсем същото като това на Борел. Има обаче допълнения – гледище за филантропична пауза, която да докара до стабилно помирение, до абсолютно стартиране на заложниците и до обезпечаването на филантропична помощ.

Страните членки ще продължат да изследват какви дейности да бъдат подхванати против еврейските заселници екстремисти на Западния бряг, които атакуват безсистемно палестинци, както и за нарушение на човешки права и полово принуждение, осъществявано от групировката „ Хамас “.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР